Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

USTANOVA ZA KULTURU I SPORT METKOVIĆ

Nastavlja se s investicijama u opremu i prostore

Objavljeno prije

Foto: metkovic.hr

Foto: metkovic.hr

Ustanova za kulturu i sport Metković temeljem je svojega Financijskog plana za 2018. godinu, a u okviru provođenja kapitalnih programa sufinanciranih ponajprije sredstvima Ministarstva kulture RH i Grada Metkovića te djelom vlastitih sredstava, nabavila nešto nove opreme i uredila dio prostora u domeni kulture i sporta.

Za sada je nabavljeno novo 16:9 projekcijsko platno dimenzija 390 cm x 240 cm i digitalni full HD projektor svjetlosne jakosti 5500 ANSI lumena, koji će omogućavati projekcije i u relativno svijetlim prostorima. To će naročitu primjenu imati u Galeriji GKS-a, kada su različite prezentacije, tijekom kojih je potrebna projekcija na platno, ali i ambijentalno svjetlo. Isto tako, namjena platna i projektora je da se dio filmskih sadržaja (festivalski filmski naslovi, art-filmovi i sl.) odvijaju u galerijskom prostoru. Za te potrebe nabavljeno je prijenosno multimedijsko računalo.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na ulazu u Galeriju izmijenjena je ostakljena stijena s ulaznim vratima, sve izrađeno od kvalitetne slavonske hrastovine s dvostrukim izo-staklima. Bočni ulaz na pozornicu zatvoren je trokrilnom kliznom ostakljenom stijenom, kako bi se postigla energetska ušteda te smanjilo neugodno strujanje hladnoga zraka u prvim redovima gledališta.

Spomenimo i to da su nedavno opremljene dvije već prije izgrađene svlačionice u prostorijama nogometnoga igrališta Metković. Ukupna vrijednost navedenih radova i opreme iznosi 210.000 kuna.

U tijeku je postupak odabira izvođača radova na sanaciji pročelja i atrija ljetne scene, a kada je riječ o sportu, u postupku je ishođenje potrebnih dozvola za dogradnju dviju novih svlačionica na igralištu Iza Vage, sve sukladno ranije navedenom Financijskom planu. Ukupna procijenjena vrijednost tih radova je 350.000 kuna.

preneseno s metkovic.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije