Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

TKO TRAŽI TAJ I NAĐE

Na sajmu na Britancu u Zagrebu pronađen pečat Hotela Austria Metkovich iz 1890-te

Objavljeno prije

Ponovno se obistinila poslovica “tko traži taj i nađe”, a kada je netko uporan kao moj kum Zlatko Huzek samo je pitanje vremena kada će neki kapitalni predmet iz metkovske povjesti doći u njegovu zbirku, – piše jedan od najvećih kolekcionara metkovskih povijesnih slika i dokumenata Mario Talajić.

Ovaj put je nedjeljni sajam na Britancu u Zagrebu ponovno bio mjesto gdje je u mnoštvu ponude iznenada izronio predmet za kojega je bilo teško vjerovati da ćemo ga imati priliku vidjeti, pečat prvog metkovskog hotela Austrija.

Gosp. Huzek u svojoj zbirci ima i par predmeta hotelskog posuđa ovog našeg prvog hotela i jednog od najstarijih na istočnoj obali Jadrana. Također njegova zbirka sadrži i druge predmete ostalih metkovskih hotela kao i žig hotela Zagreb, ali ovo je obzirom na starost rekao bih najvrijedniji predmet do sada.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Posebno je interesantno da je na drveni dio pečata netko ugravirao i godinu otvaranja hotela 1890-tu. Nadam se da će se vremenom pojaviti i mnogi drugi zaboravljeni predmeti iz bogate povijesti našeg grada. Također vjerujem da ćemo uskoro imati priliku na nekoj izložbi prezentirati svo bogatstvo predmeta i dokumenata vezanih za našu povijest od početaka 19. stoljeća pa do polovine 20-tog.

Izvor: Facebook ‘Sačuvajmo metkovski duh’
Autor Mario Talajić

OBAVIJEST

Ulica Jakova Gotovca privremeno zatvorena za promet

Objavljeno prije

Obavještavamo građane da će  danas 12. lipnja 2024. godine (srijeda) zbog izvođenja radova na rekonstrukciji TK mreže biti onemogućen promet ulicom Jakova Gotovca u periodu 10.00-14.00. Radovi će se izvoditi kod kućnog broja 41. Molimo građane za razumijevanje te poštivanje privremene regulacije prometa.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

GRAD METKOVIĆ

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije