Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

21. MARATON LAĐA

Uz brojne uzvanike na ovogodišnji maraton stižu i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i izbornik Zlatko Dalić

Objavljeno prije

_DSC8493

Na danas održanoj konferenciji za medije predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović rekao je da će na 21. Maratonu lađa, koji će se održati ove subote, 11. kolovoza, među uzvanicima biti pokroviteljica Maratona predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Uz Dalibora Obradovića, ovogodišnji maraton predstavili su Željana Musulin i Zdravka Barišić.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Obradović je potvrdio da na Maraton stiže državni vrh.

– Dolazak je potvrdila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, u ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića doći će zastupnik Branko Bačić, u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića doći će general Damir Krstičević, imamo par ministara, državnih službenika i kao šlag na kraju doći će srerbni sa svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji Zlatko Dalić – rekao je Obradović.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Očekuje se i dolazak gradonačelnika Zagreba Milana Bandića sa suradnicima i župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića.

Obradović je rekao je sve spremno za mataton i da će ove godine Maraton veslati 26 ekipa od kojih se svaka sastoji od 10 velsača, parićara i bubnjara, kao i da je nagradni fond povećan.

– Nagradni fond je produžen, s tim da je prvaku skinut jedan dio, a nagrađuju se ekipe od petog do desetog mjesta tako da i onaj deseti koji dođe ima neku nagradu. Shodno tome je povećan broj sudaca koji će pratiti isključivo lađe od 5 do 10 mjesta jer je sad bitno tko će doći 9 i 10. Sad ne smijemo imati nikakvu grešku u podjeli jer podjele mjesta nema budući da smo uveli fotofiniš – rekao je Obradović.

Start Maratona je u subotu u 17 sati i prve ekupe bi u Ploče trebale stići do 19 sati. Pratit će ga preko 20 domaćih i stranih medija, a o Maratonu će emisiju za HTV snimiti i Robert Knjaz.

Ove godine zapovjedni broj će biti Jure i Joksan i pratit će ga borod Felun. Maraton se može pratiti i iz navijačkog vlaka za koji više nema karata, a oni koji imaju karte na metkovskom kolodvoru trebaju biti u 16:30. Povratak iz Ploča je u 22 sata.

Dalibor Obradović izrazio je mišljenje i da bi se turističke zajednice gradova i općina koji su suorganozatori maratona trebale više angažirati za popratni sadržaj kako bi se još više privukli posjetitelji.

Danas će se oko 18 sati u Opuzenu održati brzinske utrke, a sutra, u četvrtak, s početkom u 18 sati, vozi se peti Maraton lađarica.

Željana Musulin rekla je da ove godine vesla šest ženskih ekipa.

Ove godine sudjeluje šest ekipa. Tri su ekipe iz Doline Neretve, a to su Metkovke, Gusarice i Opuzen,  i tri ekipe iz kontinetalnog dijela Sombor, Sisak i Bjelovar. Ove godine je start okrenut. Vesla se od Metkovića do Opuzena gdje se očekuju od 18:45 do 19:30 i onda se vraćamo u Metković na dodjelu medalja u 21 sat – rekla je Musulin.

Nagrade će se dodijeliti u sklopu Noći lađara koja će se održati na Trgu kralja Tomislava.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije