Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Mokri kolnici, vozači se mole za dodatan oprez!

Objavljeno prije

policija-stop

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća. Radi s o šest prometnih nesreća s materijalnom štetom i dvije s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 361 represivnu mjeru od čega izdvajamo 116 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 20 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 24 mjere poduzete prema vozačima koji za vrijeme vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla, 65 mjera poduzetih zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 8 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola od 2,27 g/kg izmjerena je 36-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je u petak, 3. veljače, oko 13,20 sati, tijekom prometne kontrole, zaustavljen u Ulici Andrije Hembranga u Dubrovniku.

Vozač je smješten u prostorije policije do otriježnjenja te je prekršajno sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Mokri kolnici, vozači se mole za dodatan oprez!

Obzirom da su zbog kiše kolnici mokri i skliski, vozače pozivamo na dodatan oprez i savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na kolnicima.

PP PLOČE

35-godišnjak osumnjičen za tešku krađu dizelskog goriva

Objavljeno prije

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče utvrđena je osnovana sumnja da je 35-godišnji muškarac s područja Splitsko-dalmatinske županije počinio kazneno djelo „Teška krađa“ na štetu trgovačkog društva iz Zagreba.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je spomenuti muškarac u vremenskom razdoblju od 1. svibnja do 7. lipnja ove godine, u više navrata koristeći svoje radno mjesto vozača cisterne, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, tijekom transporta goriva, uporabom kliješta presjekao plombu i potom pretočio ukupno oko 1700 litara dizelskog goriva u dva plastična tanka za gorivo, svaki zapremine 1000 litara.

Policija je protiv osumnjičenog 35-godišnjeg muškarca nadležnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo teške krađe.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije