Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ

Modni tehničari i kuhari sudjelovali na radionici “Poruke s periferije”

Objavljeno prije

Učenici drugih razreda smjera modni tehničar i kuhar sudjelovali su na radionici u sklopu projekta “Poruke s periferije” kojeg provodi UDD – Udruga za demokratsko društvo zajedno sa partnerskim organizacijama Dobra Udruga iz Metkovića, te Centrom za ruralni razvoj CERURA iz Sinja. Radionicu je održala Simona Pavlović, voditeljica Udruge Dobra.

Ciljevi projekta su:

– potaknuti raspravu o budućnosti EU motivirajući građane, osobito mlade s periferije na uključivanje u Konferenciju o budućnosti EU
– prikupiti stavove građana s ruralnih, perifernih područja Dalmacije, Like, Istre i Slavonije o zajednički politikama i uputiti ih relevantnim dionicima i „Konferenciji o budućnosti Europe“
– informirati i educirati mlade o Konferenciji o budućnosti Europe, te općenito o EU, njezinim mogućnostima za mlade, kao i promicanje aktivnog sudjelovanja mladih u društvu i u donošenju europskih politika uključivanjem građana u „Konferenciju o budućnosti Europe“.

Učenici su kroz radionicu imali priliku steći nova znanja i vještine o o EU općenito, njezinim institucijama i politikama, posebno onim relevantnim za Konferenciju o budućnosti o Europe.
Projekt se provodi uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ČETIRI TURISTIČKA BRODA NA VEZU U METKOVIĆU

Dragan Tolić: ‘Sinergija je to naših vrijednih ugostitelja, djelatnika u turizmu, lađara i prijevoznika’

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prizor koji se rijetko viđa, četiri turistička broda vezana na Maloj rivi u Metkoviću. Lijepo ih je bilo vidjeti. Odnosno, točnije, po prvi put da su četiri uvezana u Metkoviću, otkriva nam to začetnik ideje nautičkog turizma u dolini Neretve, gosp. Dragan Tolić.

Riječ je o brodovima Aquamarin i Markan agencije Katarina line, Adriatica agencije Thurgau travel, Azzuro agencije ID Riva tours, sa kojima su stigli turisti iz Švicarske, Austrije, Njemačke, Amerike i Skandinavije.

Iza ovog lijepog prizora stoji marljivi rad naših ugostitelja, nautičara, djelatnika u turizmu, agencija te lađara i prijevoznika.

– Cijeli projekt je započet prije 15 godina, a prošlo je 10 godina od dolaska prvog kruzera. 2020. godine je trebala biti prekretnica, a ovo je sada nastavak. Da bi očuvali destinaciju svi moramo biti izvrsni i za sada jesmo. Jedna odlična sinergija počevši od nas na vezu do izvrsnih vodiča, prijevoznika Luje auto i Čazmatrans, te izvrsne usluge Restorana Lopoč, – u razgovoru istaknuo je Dragan Tolić.

Na svom proputovanju, turisti su u dolini Neretve obišli Arheološki muzeja Narona, uživali u vožnji lađama te jedinstvenom programu Restorana Lopoč.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije