Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

POČELA BERBA MANDARINA

Ministrica Vučković posjetila Dubrovačko-neretvansku županiju i dolinu Neretve

Objavljeno prije

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u petak je, u sklopu posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji, posjetila i dolinu Neretve.

Tom je prilikom, u pratnji župana Nikole Dobroslavića, zamjenika župana Joška Cebala, gradonačelnika i načelnika s područja doline Neretve, među kojima je bio i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, te ravnateljice HAPIH-a Darije Sokolić, ravnateljice DUNEA-e Melanije Milić i ravnateljice Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište Ministarstva poljoprivrede Sandre Zokić posjetila OPG Nika Kapovića, pri čemu je i prigodno obilježen početak ovogodišnje sezone berbe.

Ministrica Vučković medijima je izjavila kako je ove godine kvaliteta mandarina izvanredna te da je i urod izvrstan. Zahvalila je svim proizvođačima i lokalnim zajednicama na svemu što čine kako bi unaprijedili proizvodnju mandarine, a posebnu je zahvalu uputila županu Nikoli Dobroslaviću i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, istaknuvši pokretanje izgradnje Centra za agrume kao izvrstan put ka uspješnoj proizvodnji agruma.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Tijekom svog posjeta dolini Neretve ministrica Vučković i župan Dobroslavić sa svojim suradnicima su se kratko sastali i s gradonačelnicima i načelnicima s područja doline Neretve. Na sastanku je bilo riječi o sezoni berbe mandarina i stanju u sektoru mandarina te o aktivnostima na uspostavi Centra za agrume. Tako je pojašnjeno što nosi Sporazum Županije i HAPIH-a koji je jutros potpisan te koji će biti značaj Centra za agrume za proizvodnju i plasman agruma. Rečeno je kako će predviđene aktivnosti, između ostalog, uključivati i sadnju pokusnih nasada i da je budući Centar i pokušalište i mjesto udruživanja, ali i mjesto fokusiranog upravljanja proizvodnjom agruma.

Sveznalica 7400xXpx

MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Gradonačelnik Dalibor Milan posjetio metkovske udruge ‘Prijatelj’ i ‘Leptirići’

Objavljeno prije

Na današnji dan, 3. prosinca obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Tim povodom gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan posjetio je dvije metkovske udruge koje brinu o osobama s invaliditetom – Udrugu osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ i Udrugu cerebralne i dječje paralize doline Neretve ‘Leptirići’.

– I ovim putem želim ponovo čestitati svim članovima, djelatnicima, volonterima, terapeutima i asistentima ovih udruga jer su provedbom svojih projekata i aktivnosti dali ogroman doprinos u poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom na području našega grada i okolice! Zbog svoga rada, naše udruge su prepoznate širom Hrvatske i na to smo ponosni! Hvala vam na odličnoj suradnji koju smo imali dosad i koju nastavljamo i u budućnosti jer cilj nam je isti – raditi na uključivanju osoba s invaliditetom u društvo, poboljšavati njihov položaj te poticati empatiju i svijest kod ljudi. Iako se danas obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom, nastavimo svi skupa pridonositi da svaki njihov dan bude kvalitetan i ispunjen, – poručio je gradonačelnik Milan.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca svake godine s osnovnim ciljem razumijevanja pitanja invaliditeta i mobiliziranja podrške za ostvarenje dostojanstva, prava i dobrobiti osoba s invaliditetom te poboljšanja kvalitete njihovog života. Na taj se način ublažavaju posljedice socijalne isključenosti, ali i senzibilizira javnost na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije