Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

GRAD METKOVIĆ

Ministri Bačić, Erlić i Vučković prezentirali program podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Neretvanske doline

Objavljeno prije

U prostorijama Grada Metkovića danas je predstavljen Program podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Ravnih kotara, Bukovice i Neretvanske doline koji je objavilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Predstavljanju Programa nazočili su, između ostalih, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Žaklina Marević te načelnici susjednih općina Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje – Nikola Krstičević, Boro Dominiković i Maja Vrnoga.

Riječ je o novome trogodišnjemu programu putem kojeg će u područje doline Neretve, Bukovice i Ravnih kotara biti uloženo 5,5 milijuna eura nacionalnih sredstava, a s ciljem postizanja održivoga gospodarskog razvoja, poboljšanja kvalitete života te poticanja razvoja ključnih gospodarskih sektora. Uz Grad Metković, područje doline Neretve koje će biti obuhvaćeno Programom su i općine Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje, a ulagat će se u gospodarsku, društvenu i komunalnu infrastrukturu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– U Gradu Metkoviću smo pripremili već nekoliko projekata koji ćemo prijaviti na javni poziv, a svrha svih tih projekata je da dodatno povećaju kvalitetu života naših sugrađana! Važno je istaknuti kako je novac u državnome proračunu osiguran za 2024. godinu te u projekcijama za 2025. i 2026. godinu. I ovim putem se još jednom želim zahvaliti Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, ministru Šimi Erliću te cijeloj Vladi RH na prepoznavanju potreba u razvojnim prioritetima lokalne razine te donošenju ovoga hvalevrijednoga Programa, – istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Ministar Šime Erlić istaknuo je zadovoljstvo novim Programom te projektima koje su pripremile jedinice lokalne samouprave iz doline Neretve.

Sveznalica 7400xXpx

– Ovim Programom želimo potaknuti dodatni razvoj ove četiri jedinice lokalne samouprave, jer u Ministarstvu smatramo kako ovome području treba dodatni poticaj kako bi razvijali svoju infrastrukturu – kako komunalnu, tako i gospodarsku te društvenu, a s ciljem daljnje revitalizacije i stavljanja posebnoga fokusa koji Vlada RH daje ovakvim programima. Time zaokružujemo priču regionalnih programa koje smo započeli u ovome mandatu – programom Slavonija, Baranja i Srijem, programima Dalmatinske zagore, Gorskoga kotara, Like, Središnje Hrvatske, odnosno Banovine te dijelova Karlovačke županije. Sada imamo program Bukovice, Ravnih kotara i Neretve. Izuzetno sam zadovoljan što smo uspjeli pokrenuti i program Neretve, Bukovice i Ravnih kotara. Upravo smo obavili i sastanak s gradonačelnikom Milanom te načelnicima općina Pojezerje, Kula Norinska i Zažablje na kojima smo se upoznali s projektima koji su ovdje od ključnoga interesa te nam je u interesu da se oni što prije ugovore i realiziraju, – istaknuo je ministar Erlić.

Važnost Programa istaknuo je i župan Nikola Dobroslavić.

– Nakon dva ciljana teritorijalna programa – jedan za šire područje Dubrovnika, a jedan za otoke, ovo je treći program Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU za zaobalni dio doline Neretve. Smatram da je izuzetno važan jer će pomoći ove četiri jedinice lokalne samouprave pri realizaciji njihovih projekata. U dolini Neretve nas očekuju i novi projekti koji se financiraju iz EU fondova te iz državnoga Proračuna – poput izgradnje nove zgrade OŠ don Mihovila Pavlinovića, projekta navodnjavanja Koševo-Vrbovci, Centra za agrume i pokušalište u Opuzenu, i strateški projekt brane na Neretvi koji će osigurati obranu od zaslanjenja. Sve te projekte realizirat ćemo u narednome razdoblju te osigurati neretvanskoj dolini održiv razvoj za budućnost, – kazao je župan Nikola Dobroslavić.

OTVORENE PRIJAVE

Udruga Biom organizira trening prepoznavanja ptica u Neretvi

Objavljeno prije

Foto: Udruga Biom

Udruga Biom poziva zainteresirane da se uključe u trening prepoznavanja ptica na Neretvi. Trening će se odvijati za dva vikenda 4. i 5. svibnja te 1. i 2. lipnja 2024. na području delte Neretve.

U sklopu treninga održava se jedno uvodno online predavanje i dvije terenske edukacije. Sudionici će imati priliku vidjeti i naučiti prepoznavati vrste ptica česte u svojoj okolici, a uz malo sreće i one vrlo rijetke vrste po kojima su poznate lagune na ušću Neretve.

Na terenu ćemo učiti tehnike prepoznavanja vrsta ptica po izgledu i po glasanju. Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje. Za polaznike ćemo osigurati dalekozore, knjige za determinaciju ptica i stručno vodstvo.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Uvodno online predavanje na kojem ćemo se upoznati bit će 3. svibnja u 18 sati. Tereni su predviđeni 4. i 5. svibnja, te 1. i 2. lipnja 2024., no termini su podložni promjenama ovisno o vremenskim prilikama.

Ako ste zainteresirani, najkasnije do 29. travnja 2024. ispunite online prijavnicu.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije