Ostanimo u kontaktu

DAN MUZIČKE AKADEMIJE SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Metkovka Suzana Komazin nastupila uz pratnju Zagrebačkih solista

Objavljeno prije

Povodom Dana Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, proteklog vikenda, u subotu 11. siječnja, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa, troje izvrsnih studenata Muzičke akademije imalo je čast nastupiti uz pratnju Zagrebačkih solista.

Nakon dva kruga održanih audicija na nivou cijele Akademije i svih odsjeka, položile su: Barbara Cvitanović iz Zagreba ( klavir ), Lucija Pejković iz Zagreba ( violončelo ) i Suzana Komazin iz Metkovića ( ksilofon ). ( Knjižica koncerta )

Studenti su ovim dobili priznanje za vlastitu izvrsnost da svojim solo izvedbama, uz pratnju jednog od najrenomiranijih hrvatskih ansambala klasične glazbe, pokažu najbolje s najboljima, a u sklopu značajne manifestacije za Muzičku akademiju u Zagrebu, Sveučilište i glazbenu zajednicu.

Zagrebački solisti osnovani su 1953. godine, a do sada su širom svijeta održali preko 4000 koncerata na svim kontinentima, svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama. Snimili su više od 70 nosača zvuka, pobrali su sve ugledne svjetske nagrade, a od 2012. godine nastupaju uz glasovitog violinista Sretena Krstića kao svojeg koncertmajstora, koji je ujedno bio i koncertmajstor Münchenske filharmonije.

Naša Suzana je oduševila svojim nastupom prepunu dvoranu, a koja je bila premala za sve posjetitelje.

Čestitka našoj izvrsnoj Suzani uz želju i nadu da i dalje ponosno predstavlja Metković u daljnjoj uspješnoj karijeri.

POKLADNE SVEČANOSTI 2020.

Prvo mjesto i bogatu nagradu Gala zabave osvojila ekipa ‘Disco dive’, ‘Mornari i kurve’ drugi, ‘Metkovski masoni’ treći

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

U organizaciji Pokladnog društva Metković večeras je u Hotelu Narona održana tradicionalna Gala zabava na kojoj se predstavile ekipe: Metkovski masoni, Koronavirus, Specijalisti iz Dubrovnika, Disco dive, Mornari i kurve, Raspjevane žabe, Živi mrtvaci i Izgradnja Pelješkog mosta.

Prvo mjesto i nagradu od čak sedam tisuća kuna osvojila je ekipa Disco dive.

Drugo mjesto i pet tisuća kuna ponijela je ekipa Mornari i kurve, dok je treće mjesto i tri tisuće kuna pripalo ekipi Metkovski masoni.

Goste je zabavljala grupa Versi, a kako je sve to skupa izgledalo najbolje da pogledate u video prilozima i foto galeriji koje smo za vas pripremili.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250

Najčitanije