Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

DAN MUZIČKE AKADEMIJE SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Metkovka Suzana Komazin nastupila uz pratnju Zagrebačkih solista

Objavljeno prije

Povodom Dana Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, proteklog vikenda, u subotu 11. siječnja, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa, troje izvrsnih studenata Muzičke akademije imalo je čast nastupiti uz pratnju Zagrebačkih solista.

Nakon dva kruga održanih audicija na nivou cijele Akademije i svih odsjeka, položile su: Barbara Cvitanović iz Zagreba ( klavir ), Lucija Pejković iz Zagreba ( violončelo ) i Suzana Komazin iz Metkovića ( ksilofon ). ( Knjižica koncerta )

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Studenti su ovim dobili priznanje za vlastitu izvrsnost da svojim solo izvedbama, uz pratnju jednog od najrenomiranijih hrvatskih ansambala klasične glazbe, pokažu najbolje s najboljima, a u sklopu značajne manifestacije za Muzičku akademiju u Zagrebu, Sveučilište i glazbenu zajednicu.

Zagrebački solisti osnovani su 1953. godine, a do sada su širom svijeta održali preko 4000 koncerata na svim kontinentima, svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama. Snimili su više od 70 nosača zvuka, pobrali su sve ugledne svjetske nagrade, a od 2012. godine nastupaju uz glasovitog violinista Sretena Krstića kao svojeg koncertmajstora, koji je ujedno bio i koncertmajstor Münchenske filharmonije.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Naša Suzana je oduševila svojim nastupom prepunu dvoranu, a koja je bila premala za sve posjetitelje.

Čestitka našoj izvrsnoj Suzani uz želju i nadu da i dalje ponosno predstavlja Metković u daljnjoj uspješnoj karijeri.

ROKO TOLIĆ 740/300px

TOLIĆ I ERAK BORAVILI NA KORČULI

Roko Tolić: Županija mora biti partner i pružati pomoć svim općinama i gradovima

Objavljeno prije

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana, Roko Tolić, u pratnji kandidatkinje za zamjenicu, Maje Erak tijekom utorka i srijede, boravio je na otoku Korčuli.

Prilikom posjeta nezavisni kandidat za župana, Roko Tolić, susreo se sa stanovnicima općina Žrnovo, Čara, Smokvica, Blato, Vela luka, Lumbarda te grada Korčule. Stanovnici navedenih općina izvijestili su nezavisnog kandidata za župana, Roka Tolića, o mnogobrojnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu na ovom otoku.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Loša prometna povezanost otoka s kopnom kao i neadekvatna mreža autobusnih linija na otoku, neadekvatna školska infrastruktura, loša procijepljenost i visoka cijena testiranja na korona virus te problem zbrinjavanja otpada istaknuti su kao neki od trenutačno najvećih problema otoka Korčule.

Osim problema koji znatno utječu na kvalitetu života stanovnika Korčule, predstavnici pojedinih općina istaknuli su i lošu, odnosno ne postojeću komunikaciju s tijelima Županije.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Roko Tolić je istaknuo kako Županija mora biti partner svim svojim općinama i gradovima i kao takva pružati maksimalnu logističku pomoć u svim projektima koji za cilj imaju razvoj i napredak pojedinog kraja kao i poboljšanje svakodnevne kvalitete života svih.

„Vjerujem da ću sa svojim timom snažno pokrenuti te procese integracije da Dubrovačko – neretvanska županija ne bude rep Hrvatske, već stvarno početak. Moj tim je sposoban i kompetentan da našu županiju pozicionira kao najuspješniju. Što bi ona trebala i mogla biti. Svi mi to zaslužujemo iz puno razloga. Vrijeme je da pokrenemo županiju i da ona dobije novo lice“, kazao je Roko Tolić tijekom boravka na Korčuli.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije