Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

BURZA RADA

Metković kreće u program zapošljavanja žena

Objavljeno prije

posao

Jučer je gradonačelnik Dalibor Milan u svome uredu primio državnu tajnicu u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarinu Ivanković Knežević, Antu Lončara, v.d. ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Dasena Jaspricu, v.d. predstojnika HZZ-a, Područni ured Dubrovnik. Povod je Program zapošljavanja žena financiran iz Europskoga socijalnog fonda.

Prema riječima gđe Ivanković Knežević, u Metković su stigli na prvu radionicu o Natječaju Ministarstva rada i mirovinskoga sustava za Projekt koji se zove Program zapošljavanja žena ‘Zaželi’. To je program koji je financijski vrlo izdašan, čak 400 900 000 kuna, i to je do sada najveći projekt koji je ijedno ministarstvo u okviru Europskog socijalnog fonda raspisalo, a financijski je dugotrajan jer može trajati do 30 mjeseci. Tim projektom gradovi, općine i županije te neprofitne organizacije mogu zaposliti žene koje će pružati podršku starijim osobama ili osobama u nepovoljnom položaju u njihovim kućanstvima. Jedna zaposlena žena moći će pružati podršku u četirima kućanstvima, odnosno za četiri osobe. Ako su u jednome kućanstvu potrebne dvije osobe onda će to biti tri kućanstva itd. Najmanji iznos projekta može biti 900 000 kn, a najveći do 10 milijuna kuna.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Prioritet imaju područja u kojima je nezaposlenih žena više od prosjeka, što u Metkoviću jest, broj nezaposlenih žena je veći nego broj muškaraca. Program je namijenjen ženama starijima od 50 godina ili ženama sa srednjom stručnom spremom ili dugotrajno nezaposlenima ili kategorijama žena koje se smatraju ranjivim skupinama, poput bivših ovisnica ili žrtava obiteljskog nasilja i sl.

Danas smo u Metkoviću započeli sa serijom radionica, kakvima će biti pokrivena cijela Republika Hrvatska, ponajprije Dalmacija u dijelu Dalmatinske zagore te dijelovi Slavonije, a najesen, ovisno o potrebama, možda i ostali dijelovi Hrvatske – rekla nam je državna tajnica Katarina Ivanković Knežević.

RENT-A-CAR M 740

metkovic.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije