Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

MAJKE VETERANKE

Metkovac Tomislav Miškić najbolji ročnik 37. naraštaja Hrvatske vojske

Objavljeno prije

U vojarni “123. brigade HV-a” u Požegi u utorak 18. travnja 2023. godine održano je natjecanje za najboljeg ročnika i ročnicu 37. naraštaja Hrvatske vojske.

Od ukupno četiri ročnice i osam ročnika koji su sudjelovali na natjecanju, u muškoj konkurenciji pobijedio je Metkovac Tomislav Miškić, majke veteranke 4.GBR Milene Miškić, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Dina Madir.

Dragovoljni ročnik Tomislav Miškić kazao je kako je odluka o odlasku na služenje dobrovoljnog vojnog roka bila najbolja odluka koju je donio u životu. “Unatoč ozljedi koja mi se dogodila za vrijeme samog natjecanja, dao sam sve od sebe i završio na prvom mjestu u muškoj konkurenciji. Po završetku obuke planiram nastaviti vojničku karijeru u Oružanim snagama Republike Hrvatske te se nadam da ću imati dugu i bogatu karijeru u Hrvatskoj vojsci”, rekao je.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Istaknuvši zadovoljstvo i ponos što je u protekla dva mjeseca prošla temeljnu vojnu obuku, najbolja ročnica Dina Madir rekla je: “Oduševljena sam instruktorima koji su nas vodili za vrijeme obuke jer se od njih može puno toga naučiti i znaju izvući ono najbolje iz svakog vojnika”. Ova bivša profesionalna gimnastičarka i aktualna hrvatska ragbi reprezentativka nakon završetka dobrovoljnog služenja vojnog roka planira nastaviti svoju vojnu karijeru.

Natjecanje za najbolje ročnika sastoji se od segmenata prepreka koje natjecatelji moraju proći koristeći se posebnim tehnikama savladavanja radnih točaka. Natjecatelji moraju pokazati sva stečena znanja i vještine koje su stekli tijekom svoje temeljne vojne obuke, od pružanja prve pomoći, kretanje i snalaženje u prostoru, rukovanja osobnim oružjem, prepoznavanja eksplozivnih sredstava do vještina gađanja sa i bez zaštitne maske.

Sveznalica 7400xXpx

Od početka dragovoljnog služenja vojnog roka, svi ročnici se kontinuirano prate i selektiraju od strane instruktora. Na konačni odabir kandidata koji sudjeluju u natjecanju najviše utječu sami ročnici i to prvenstveno razinom stečenih znanja i vještina koje su osvojili za vrijeme obuke.

Voditelj natjecanja časnički namjesnik Predrag Samaržija kazao je kako se odabir kandidata za natjecanje provodi u tri faze. “Prva faza odabira je šira selekcija unutar timova, dok se parametri za odabir očituju kroz vrednovanja pojedinačnih zadaća. U drugoj fazi instruktori prepoznaju kandidate kroz odnos prema radu i stupnju odgovornosti prema osobnom naoružanju i opremi koju koriste u obučnim procesima. Treća faza selekcije provodi se kroz završna testiranja iz ključnih pojedinačnih zadaća koje podupiru natjecanje te upoznavanje sa stazom za natjecanje”, pojasnio je za Morh.hr.

PROSINAČKE RADOSTI

Na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela

Objavljeno prije

Jutros ni jako jugo nije spriječilo najmlađe sugrađane u prosinačkim radostima, na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela.

Događaj su svojim nastupima i recitacijama uveličali Zbor OŠ Stjepana Radića pod ravnanjem s. Mile Deak, “Balončići” i “Potočići” iz Dječjeg vrtića Metković te mali KUD-a Metković.

Prigodni program vodila je direktorica Turističke zajednice grada Metković Magdalena Medar-Ujdur.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

U 14 sati najavljeno je kićenje božićne jele i kod crkve sv. Nikole na desnoj strani grada, a za nedjelju u 15 sati paljenje prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije