Ostanimo u kontaktu

NATJECANJE 'COPERNICUS HACKATON'

Metkovac Marin Leontenko sa svojom ekipom Crogis osvojio prvo mjesto

Objavljeno prije

U Zagrebu 23. i 24. listopada održano je natjecanje Copernicus Hackaton u kojem je sa svojim timom pobijedio naš Metkovac Marin Leontenko.

Nagradu za najbolji rad na temu Aplikacije u industriji, poljoprivredi i šumarstvu osvojila je Marinova ekipa Crogis. Njihova pobjednička aplikacija Green Island korištenjem satelitskih i drugih podataka o tlu, naseljenosti, vegetaciji, prometu, visini područja, kulturama koje se uzgajaju i drugih, omogućuje da se na području otoka Hvara vidi točno gdje leže potencijali za uzgoj određenih vrsta bilja i kultura poput lavande, masline i vinove loze.

Marinova pobjednička ekipa Crogis

Profesor Željko Bačić s Geodetskog fakulteta kaže da su okupili čak 21 ekipu.

– To je do sada najveći Hackaton u Europi, a koji podupire Europska komisija. Svrha je razviti nove ideje koje će nam omogućiti da primijenimo satelitske scene i podatke za različite namjere. Tu je i zaštita okoliša, industrija…

Bačić dodaje da su ih mladi ugodno iznenadili.

– Moram reći da su došli s fenomenalnim idejama te da sa znanjem razvaljuju, iako je ovo prvi Hackaton.

Inovativnosti ne manjka, ističe član Ocjenjivačkog suda, Dario Bojanjac.

– Tu su zanimljive ideje oko pametnih gradova, pametne uprave, zaštite okoliša i primjene u poljoprivredi i šumarstvu. Tu imamo i ideje oko promatranja otoka plastike koje se kreću morima, zaraženost šuma ili kako ocijeniti najbolju plažu…

Bojanjac ističe da sve ove ideje svakako mogu pomoći u budućnosti u borbi za zaštitu okoliša.

Najbolji će biti nagrađeni ulaskom u Copernicusov akcelerator, što će im omogućiti da ih dalje razvijaju i eventualno doguraju do startupa ili tvrtke.

Izvor: HRT

TRAŽITE POSAO

Internacionalna građevinska kompanija traži računovođu (m/ž) koji bi se pridružio njihovom timu u blizini Stona

[SPONZORIRANA OBJAVA] Internacionalna građevinska kompanija u potrazi je za samostalnim računovođom (m/ž) koji bi se pridružio njihovom timu profesionalaca na području Dubrovačko-neretvanske županije, u blizini Stona.

Objavljeno prije

Stabilna i uspješna građevinska kompanija prisutna na svjetskom tržištu gotovo 80 godina, koja je nakon postupnog širenja na Jugoistok Europe i Bliski Istok prepoznala Hrvatsku kao idealnu zemlju za daljnju ekspanziju, u potrazi je za samostalnim računovođom (m/ž). Radom na brojnim zavidnim i raznolikim projektima kompanija se dokazala kao jedan od vodećih stručnjaka u građevinskom sektoru te su trenutno u potrazi za profesionalcima koji ovu ekspanziju vide kao idealnu poslovnu priliku.

Kompaniju u potrazi za motiviranim kandidatima koji bi se voljeli pridružiti njihovom timu stručnjaka na području Dubrovačko-neretvanske županije podupire MART GROUP RECRUITMENT d.o.o., Heinzelova ulica 70/4, 10 000 Zagreb.

Odgovornosti

 • knjiženje svih vrsta dokumenata; obračun i knjiženje putnih naloga i bankovnih izvoda
 • obračun glavne knjige, vođenje evidencije osnovnih sredstava, obračun amortizacije
 • sudjelovanje u izradi mjesečnih i godišnjih PDV obračuna
 • izrada statističkih i financijskih izvještaja za nadležna tijela
 • pomoć u pripremi podataka za godišnja financijska izvješća
 • praćenje zakona i propisa iz područja računovodstva i financija
 • sudjelovanje u procesu zakonske revizije u suradnji s vanjskim revizorom
 • analiza podataka, izvještavanje i pomoć menadžmentu u donošenje odluka, pružanje stručnih smjernica temeljenih na poznavanju lokalnog zakona iz domene računovodstva i poreznih propisa
 • ostali poslovi prema nalogu Direktora financija

Kandidat

 • minimalno SSS uz uvjet od najmanje 3 godina iskustva u računovodstvenim poslovima za pravne osobe (poželjno u građevinskoj kompaniji)
 • aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu
 • računalna pismenost (Excel je neophodan) i iskustvo rada u globalnom ERP-u, dok je poznavanje JD Edwards sustava prednost
 • dobro poznavanje općih računovodstvenih procedura i načela – knjiženja, izvještavanja, porezi itd.
 • dobro poznavanje Hrvatskih standarda financijskog izvještavanja i IFRS je prednost

Osobni profil

 • spremnost za obavljanje operativnih poslova, poput dnevnih knjiženja
 • izvrsna sposobnost rada pod pritiskom i fleksibilnost, donošenje brzih i jasnih odluka, poštivanje rokova i visokih standarda rada
 • preciznost, pouzdanost, marljivost i neovisnost u radu
 • sposobnost uspješnog komuniciranja s inženjerima i ostalim članovima tima

Prijavite se

Ako se želite pridružiti uspješnoj priči našeg klijenta te se prepoznajete u traženim kvalifikacijama, javite nam se i rado ćemo Vas upoznati!

Svoj životopis pošaljite najkasnije do srijede, 29. siječnja 2020. putem linka za prijavu. Vašu prijavu tretirat ćemo s najvišom razinom povjerljivosti te Vam garantiramo povjerljivost u svim selekcijskim koracima.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije