Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

VIRTUALNI SVIJET

Maraton lađa na Neretvi i u tri dimenzije Google Eartha

Objavljeno prije

Start Maraton lađa na Neretvi, Metković

Metković je postao bogatiji za još jedan 3D model na Google Earthu, Start Maratona lađa na Neretvi za tu popularnu aplikaciju izradio je najpoznatiji neretvanski 3D modelar Stipan Ujdur.

Ujdur je do sada izradio brojene 3D modele neretvanskih i dubrovačkih građevina, a i šire, od kojih su nama najpoznatije; Gradsko kulturno središte, koje je sada kompletirano sa zgradom Gradske uprave, crkve sv. Ilije, sv. Nikole Biskupa, sv. Franje Asiškoga, te Gospe Karmelske u Bagalovićima i Gospe Snježne u Vidu, Lučki most, zgrada Vage, Željeznički kolodvor, te brojne druge na daleko poznate dubrovačko-neretvanske građevine.

Inače pod nadimkom Stari lav, Stipan Ujdur iz Opuzena registrirani je član Google Eartha, a njegove dosadašnje 3D građevine možete pogledati u 3D Gallery na Trimble Warehouse. Otkrio nam je da trenutno radi s jednom arhitekticom iz Splita, gđom. Jasnom Talić na izradi 3D modela dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću i njegovog Baroknog vrta koji su vrlo zanimljivi, a i  literalno obrađeni u našoj književnosti, glazbi i operi, u kojem su u XVII stoljeću živjeli naši Romeo, Miljenko i Julija. Također, s jednom 3D modelarom iz Opuzena, Ivanom Popićem radi i na pripremi kompletiranja 3D modela Straduna u Dubrovniku, te da je sam započeo rekonstrukciju Dioklecijanove palače u Splitu, koju je morao prekinuti jer mu nedostaje stručne literature, ovu koju ima nije dovoljna kako bih mogao napraviti vjernu rekonstrukciju te velebne Palače.

Pogledajte neke od 3D modela metkovskih građevina koje je u virtualnom svijetu izgradio Ujdur…

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Tek sada kada su promijenjena programska i normativna ograničenja, 3D model Maratona lađa je bilo moguće postaviti u 3D Galeriju, kao i kompletan 3D model GKS-a i Gradske uprave, istaknuo je Ujdur.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije