Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PRIJATELJSKA SURADNJA

Mađarski ornitolozi šesti put u Metkoviću

Objavljeno prije

Mađarski ornitolozi u Metkoviću

Kamp ornitološkog društva Brkata sjenica već šesti put posjećuju prijatelji ornitolozi iz Mađarske, koji su ovoga puta u tri skupine proveli po tjedan dana u Metkoviću, s dozvolom Ministarstva okoliša i prirode i Zavoda za ornitologiju HAZ-u.

Na to kratko vrijeme Bariša Ilić prestaje s prstenovanjem, a ulogu domaćina preuzimaju Bela, Tamaš i Ištvan, kojima pomažu volonteri iz Mađarske.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ulovljene ptice u ornitološke mreže Mađari prstenuju hrvatskim prstenima, a posebno ih zanima crnoprugasti trstenjak koji se u njih gnijezdi te je ugrožena vrsta.

U potrazi za trstenjakom Mađari su ove godine posjetili Grčku i po prvi put, Albaniju. Mreže se podižu rano ujutro i lovi se cijeli dan, uz stanku od dva do tri sata sredinom dana kada ptice nisu aktivne. Gosti su to vrijeme iskoristili za upoznavanje s prirodnim ljepotama Neretve, kojom su oduševljeni, pa se metkovski ornitolozi-amateri nadaju da će se suradnja nastaviti.

Mađarski ornitolozi u Metkoviću

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije