Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

LAĐARSKI DVOBOJI NA NORILJU

Lađari Neretve na svoj način obilježavaju 20. obljetnicu pobjede – Oluju ’95

Objavljeno prije

DSC_5941

Ove godine Hrvatska slavi 20. obljetnicu pobjede. Povijesni je to dan pobjedonosne akcije OLUJA i oslobođenja Knina 5. kolovoza 1995. godine, koji slavimo kao DAN POBJEDE, DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI i DAN HRVATSKIH BRANITELJA.

UL Domagojevi gusari u suradnji sa Udrugom veterana 4. gardijske brigade DNŽ i Udrugom lađara Neretve ovaj povijesni datum obilježiti će najvećim događajem u dolini Neretve posvećenim toj obljetnici, lađarskim dvobojima pod nazivom „20 GODINA POBJEDE-OLUJA 95“.

Sudjeluje ukupno 10 lađarskih posada:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
  • Veterani 4. gardijske brigade
  • UL Sveti Nikola Metković
  • UL Jerkovac
  • UL Župa Bagalovići
  • UL Gusari Komin 2
  • UL Crni put
  • SU Crni put
  • UOTV Rogotin
  • KUU Škrapa Momići
  • UL Domagojevi gusari Vid

Utrke se voze u dvije iste lađe, istodobno voze po dvije. Start je ispod mosta, lađe su okrenute na suprotne strane. Jedna lađa vozi uzvodno oko 100 metara gdje na proširenju vrši okret oko bove i zatim ide nizvodno. Ispod startnog mjesta oko 70 metara je drugi okret a potom se vozi natrag do cilja-odakle se krenulo, pod mostom. Druga lađa prevali isti put samo što prvo ima okret nizvodno. Svaka posada tako prijeđe isti put.

Dođite u Vid kod mosta u subotu 1. kolovoza u 17 sati da zajedno proslavimo ovu veliku obljetnicu!

OBNOVA PARKETA I UGRADNJA OBLOGE

Završeni radovi na obnovi Gradske sportske dvorane

Završeni radovi na projektu obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću

Objavljeno prije

Jučer je održana primopredaja radova projekta obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću, sufinanciranoga od strane Ministarstva turizma i sporta RH. Primopredaji su nazočili načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport u Ministarstvu turizma i sporta Darko Vučić, predstavnici izvođača i nadzora radova te Grada Metkovića.

Ukupan iznos investicije je 64.319,99 eura s PDV-om (484.618,98 kn), a od strane Ministarstva turizma i sporta RH Gradu Metkoviću odobreno je 41.197,16 eura (310.400,00 kn). Ostatak sredstava za realizaciju ovoga projekta Grad je osigurao iz vlastitoga Proračuna.

U sklopu radova obavljeno je temeljito brušenje parketa u tri faze, izvlačenje linija sportskih terena za rukomet, košarku i odbojku, nanošenje odgovarajućih slojeva laka te ugradnja antibakterijske i vatrootporne sigurnosne gumene obloge na zidove kojom se sprječava mogućnost ozljeda svih korisnika Gradske sportske dvorane.

– Riječ je o još jednom projektu ulaganja u sportsku infrastrukturu kojim želimo osigurati kvalitetnije uvjete za sportaše te potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje sportom! – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije