Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TOPLINA I UDOBNOST

Koja ženska zimska jakna dobro izgleda s visokim čizmama?

Objavljeno prije

Visoke čizme ste već nabavili, a sada je vrijeme za toplu zimsku jaknu. Kako biste bili sigurni da ste odabrali model koji se odlično slaže s vašim visokim zimskim čizmama, u nastavku pogledajte savjete koje smo vam pripremili za odabir odlične zimske jakne.

Toplina i udobnost – pravi saveznici protiv zime

Ako vam je prvenstveno važno da vam je toplo, pogotovo kada se temperature spuste, tada potražite duge modele zimskih jakni koji će vam omogućiti toplinu cijelo vrijeme dok ju budete nosili, bez obzira na to koliko je vani hladno. Posebno su elegantni modeli koji na sebi imaju neku vrstu remena, a koji i odlično ističu vašu figuru, ali i pružaju dodatnu razinu topline.

Kada su u pitanju boje, naravno, klasična crna je izbor s kojim nikako ne možete pogriješiti i koja će se odlično slagati s čizmama u svim bojama. Naravno, ako više volite vedrije boje koje će unijeti dozu razigranosti u zimsku tmurnu svakodnevicu, tada potražite modele u jarkim bojama poput crvene, žute ili plave, a s kojima možete biti sigurni da nikako nećete proći neopaženo. Ako se pitate kako kombinirati visoke čizme s dugom jaknom jarkih boja, odgovor je – vrlo jednostavno! U slučaju da su vaše čizme crne boje, tada nikako ne možete pogriješiti ni s jednom bojom jakne, dok u slučaju krem ili smeđih čizmi treba obratiti pažnju na točnu nijansu obuće i uskladiti ju s bojom jakne. Srećom, i krem i smeđe tonove lako je uskladiti s crvenom i žutom, tako da vam to ne bi trebao predstavljati veliki problem.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Oni modno najhrabriji odabrat će jakne metalik boje poput srebrne i zlatne. Naime, ove su nijanse postale vrlo popularne proteklih sezona i ljubiteljice modnih trendova prigrlile su ih s posebnim zadovoljstvom jer s neobičnom lakoćom unose dozu vedrine i razigranosti u svaku modnu kombinaciju, a istovremeno nikako ne prolaze neopaženo.

Moderno i usklađeno s ostatkom outfita

Ljubiteljicama modnih trendova na prvom su mjestu modne novosti, tako da će oni odabrati kraći model jakne, a koji je isto vrlo jednostavno uskladiti s visokim čizmama. Kao i dugački modeli jakni, i kraći modeli dostupni su u širokom spektru različitih boja među kojima ćete vrlo jednostavno pronaći onaj koji će idealno odgovarati vašem stilu, ali i aktualnim modnim trendovima. Ako više volite klasiku, uz nezaobilaznu crnu, pogledajte dostupne modele jakni u sivim i bež tonovima, koji, osim što se vrlo jednostavno usklađuju s drugim bojama, odlično slažu i s brojim modelima visokih čizmi.

Pronađite brojne modele na jednom mjestu

Ako tražite jednu adresu na kojoj ćete moći istražiti bogatu ponudu zimskih jakni u cijelom spektru različitih modela, od sasvim dugačkih do kraćih modela i u brojnim bojama i sa zanimljivim dodacima poput kapuljača s umjetnim krznom i slično, tada posjetite Bolf.com.hr. Osim bogatog izbora, na ovoj pravoj modnoj adresi možete uživati i u brzoj dostavi, ali i brojnim drugim modnim ponudama zahvaljujući kojima možete obnoviti svoju jesensku i zimsku garderobu te dočekati niske temperature i loše vrijeme u potpunosti spremni.

[PROMOTIVNA OBJAVA]

ULOGA RADNOG TERAPEUTA

Zdravstvena struka namijenjena djeci i odraslima ‘aktivnost → igra → vještina’

Objavljeno prije

Radna terapija je zdravstvena struka namijenjena djeci i odraslima čije su sposobnosti aktivnosti dnevnog života ugrožene ili umanjene zbog bolesti ili stanja u kojem se osoba nalazi.

Radna terapija pomaže djeci da postanu što samostalniji u životu, što uključuje razvijanje vještina potrebne za obavljanje aktivnosti, kao što su briga o sebi, igra, školske obaveze…

CILJ radne terapije je postići najveću moguću razinu samostalnog funkcioniranja osobe koji dovodi do osjećaja osobnog zadovoljstva i umanjenja oštećenja koji spriječava isti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Potičemo razvoj fine i grube motorike, grafomotorike, vizualne percepcije, kognitivnog razvoja, igre, socijalne i emocionalne vještine, vještine svakodnevnog života.

AKTIVNOST → IGRA → VJEŠTINA

Kroz aktivnosti smislene za pojedinca razvijamo, učimo i unapređuje vještine koje su mu potrebne da bi odrađivali samostalno aktivnosti koje su mu potrebne.

U radu sa djecom kroz IGRU postižemo najbolje uspjehe, jer ipak igra je glavni alat kod djece. Preko igre terapeut najčešće dolazi do željenog cilja. Ponekad se roditelji pitaju što to mi radimo kad se samo „ igramo“? Radimo najbolje i najviše za dijete u okruženju koje je njemu najprirodnije. Učenje se događa kada je dijete zadovoljno i sretno, kada su njegovi kognitivni procesi obojani hormonima sreće, tada će najbrže doći do učenja. To je misao vodilja našeg igranja i tek kad to postignemo i stvorimo odnos povjerenja možemo tu istu igru proširivati, zahtijevati od djeteta, nadograđivati, zaključivati i ići naprijed te na taj način proširivati učenje.

Tako, kod neke djece potrebno je uvježbavati aktivnosti samozbrinjavanja, pri čemu radni terapeut pomaže djeci i uči ih kako se obući, zavezati tenisice, prati zube, počešljati se, hraniti se i ostale aktivnosti koje dijete treba, jer zaista nekoj djeci to predstavlja veliki problem.

Kod aktivnosti produktivnosti terapeut pomaže djeci u predškolskim ili školskim obavezama, pomaže u pripremi za školu na području pažnje, koncentracije, radi na grafomotorici, hvatu. Pronalazi što bolji put da olakša djetetu školovanje, pa tako savjetuje i učitelje, tete i roditelje kako poboljšati rad sa djecom.

U aktivnostima slobodnog vremena terapeut sa djecom radi aktivnosti koje ono želi, a ne može ih u potpunosti ili nikako obavljati. Radni terapeut će naći načina kako da dijete bude zadovoljno i da uspješno odradi aktivnost koju želi.

Vaše dijete ili bližnji teže obavljaju aktivnosti dnevnog života, prisutna su određena odstupanja u razvoju s obzirom na kronološku dob, emocionalno su osjetljivija ili im jednostavno treba podrška i prijatelj, obratite se našem radnom terapeutu.

U želji da budemo što uspješniji u svom radu i da dijete i obitelj budu zadovoljni, konstantno se educiramo. Neke od završenih edukacija radnog terapeuta su: Neurofeedback terapija, learn to play, procjena djetetove igre chippa, terapeutska moć igre, izrada socijalnih priča, senzorna integracija-modul 1.

SANJA JURINOVIĆ bacc. therap. occup.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije