Ostanimo u kontaktu
DIŠPET

NERETVANSKA MASLINA

Književna nagrada za knjige objavljene u 2015. godini, otvorene prijave

Objavljeno prije

Književna nagrada 'Neretvanska maslina'

Gradska knjižnica i čitaonica Opuzen i Društvo hrvatskih književnika raspisuju natječaj za Književnu nagradu Neretvanska maslina.

I. ‘Neretvanska maslina’ dodjeljuje se najboljoj knjizi, (bez obzira na književnu vrstu) i njenom autoru za postignute visoke književne, estetske i umjetničke domete u tematiziranju potrebe očuvanja prirode, kao i tradicijskih, baštinskih vrijednosti bilo kojeg hrvatskog kraja – čime se daje prinos očuvanju materijalne i nematerijalne baštine hrvatskog naroda te humanizmu kao temeljnom odnosu života na Zemlji.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nagrada se dodjeljuje za knjigu objavljenu 2015. godine, pisanu hrvatskim standardnim jezikom.

Nagrada se sastoji od pisanog dokumenta, novčanog iznosa, i ekoloških neretvanskih proizvoda ekstradjevičanskog maslinova ulja i visokokvalitetnog vina.

II. Nagrade će biti dodijeljene na završnoj svečanosti 8. Neretvanskih pjesničkih susreta Maslini u lice koji će se održati 11.-14. kolovoza u čast Blagdana Velike Gospe.

III. Četiri (4) primjerka knjige poslati na adresu: Gradska knjižnica Opuzen, Trg Opuzenske bojne 2, 20355 OPUZEN (s naznakom: za „Maslinu“), do 1. srpnja 2016.

Organizacijski odbor

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije