Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RASPORED SVETIH MISA U METKOVSKIM ŽUPAMA

Kako se obilježavaju Svi sveti i Dušni dan

Objavljeno prije

Groblje sv. Ivana - Svi sveti i Dušni dan

Vjernici studeni započinju obilježavanjem blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

Sveznalica 7400xXpx

Zbog toga što su ova dva blagdana povezana, kod nas se, vjerojatno zbog brzog načina života, obilježavaju gotovo jednako. Već krajem listopada pojačan je promet prema crkvima i grobljima, a trgovine i grad puni su cvijećem i lampionima. No, ne bi bilo loše znati razliku između njih.

Blagdanom Svih svetih, 1. studenog, slave se svi sveci i svetice koje je Crkva proglasila svetima, ali i oni nepoznati koji su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života i umrli na glasu svetosti. Ovog dana moli se za sve svece i baženike, poznate i nepoznate.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Raspored Svetih Misa na Blagdan Svih svetih

Župa sv. Ilije – mise u Crkvi sv. Ilije su u 6:30 i u 9 sati za obitelji koje slave Svi svete, a na Gradskom groblju sv. Ivana Nepomuka misa je u 15 sati. Sveta misa za duše u čistilištu je u Crkvi sv. Ilije u 18 sati.

Župa sv. Nikole – mise u Crkvi sv. Nikole su u 9 i 18 sati, dok su mise odrješenja za pokojne na gradskom groblju u 15 sati, u Borovcima u 9, a u Novim Selima u 10:30.

Župa Gospe Snježne  – sveta misa u Prudu je u 8:30, a u Vidu u 10 sati.

Župa Gospe Karmelske – sveta misa u Bagalovićima je u 10 sati kad će se predstaviti i ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici.

Župi Gospe Lurdske – misa u Bijelom Viru je u 10 sati, a u Dobranjama u 11:30.

Župa Srca Isusova i Marijina – misa je u 10 sati u Crkvi Srca Isusova i Marijina u Mliništu.

Na Dušni dan ili Dan svih vjernih mrtvih, 2. studenog, vjernici se prisjećaju svih svojih dragih pokojnika te na njihove grobove donose cvijeće, pale svijeće za njih i mole za njihove duše.

Raspored Svetih Misa na Dušni dan

Župa sv. Ilije – u Crkvi sv. Ilije misa je u 6:30, a na Gradskom groblju sv. Ivana Nepomuka u 15 sati.

Župa sv. Nikole – misa odrješenja za pokojne je u Crkvi sv. Nikole u 18 sati, na gradskom groblju je u 15 sati, u Borovcima u 9, a u Novim Selima u 10:30

Župa Gospe Snježne  – misa u Vidu je u 9 sati.

Župa Gospe Karmelske – sveta misa s molitvom za pokojne u Momićima je u 8:30, a u 10 sati u Bagalovićima.

Župi Gospe Lurdske – misa u Bijelom Viru je u 9 sati i 16 sati s molitvom odrješenja, a u Dobranjama u 10:30.

Župa Srca Isusova i Marijina – misa u Crkvi Srca Isusova i Marijina u Mliništu je u 8 sati, u 10 sati je u Crkvi sv. Ivana Krstitelja u Vidonjama, a u 15 sati je na groblju sv. Josipa u Mliništu.

Podsjećamo građane da, zbog većeg prometovanja prema grobljima i crkvama, budu strpljivi i na oprezu te da i na takav način pomognu da obilježavanje blagdana prođe svečano i dostojanstveno.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

Sveznalica 7400xXpx

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije