Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UDRUGA 'OTAC ANTE GABRIĆ'

Jozo Volarević korisnicima udruge i osnovnoškolcima održao predavanje o ljekovitom bilju

Objavljeno prije

ljekovito bilje, Udruga Otac Ante Gabrić (3)

U prostorijama Udruge Otac Ante Gabrić danas je Jozo Volarević korisnicima udruge i osnovnoškolcima održao predavanje o Ljekovitom bilju našeg zavičaja.

Predavanje se održalo u sklopu projekata Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi i Kako su živjeli naši stari zbog čega su, kako bi se upoznali s biljakama i njihovim ljekovitim svojstvima, na predavanju sudjelovali učenci trećeg razreda Osnovne škole Stjepana Radića s učiteljicom Marijanom Kljusurić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Jozo Volarević predstavio je kadulju, čuvarkuću, gavez, ginko, kupinu, koprivu… Rekao je da je u svijetu, pa tako i u Neretvi, najljekovitija biljka triputac.

– Govorio sam o biljkma, o tome kako se biljke beru, gdje se beru i kako se čuvaju, suše. Neke se ne suše, a neke suše, a od nekih se čak ne prave čajevi nego se prave kreme i slično. U svijetu je najljekovitija biljka triputac. Ima je u čitavom svijetu, pa čak i na otocima i Novom Zelandu. Dvije su vrste, sa uskim i širim listovima, a liječi dišne puteve, rane… – rekao je Volarević.

Djeci je objasnio način na koji treba otići u prirodu, koji pribor trebaju imati uz sebe, kako sakupljati biljke i na koji je način rezat kako se ne bi iščupao korijen i dalje rasla, a opisao je i na koji način su pretci, pa i stariji ljudi danas, skupljali biljke, sušili ih i koristili u svakodnevnom životu.

Piše/Foto: Marija Jeramaz/Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije