Ostanimo u kontaktu

PRECIJENE SVOjE MOGUĆNOSTI

Iz Ornitološkog društva Brkata sjenica skreću pažnju na poletarce, ćukove koji prerano izlijeću iz gnijezda

Objavljeno prije

Kao i prijašnjih godina u ovo vrijeme ćukovi imaju poletarce koji precjenjujući svoje mogućnosti izlijeću iz gnijezda ranije nego su sposobni dobro letjeti pa znaju završiti na podu gdje mogu biti meta mačaka i slično, upozoravaju iz Ornitološkog društva Brkata sjenica.

Isto se dešava i sa čiopom Apus apus koje također znaju završiti na podu. Ponekad znaju imati sreće kad ih nađu dobri ljudi i donesu do nas i mi ih nadohranimo nekoliko dana i vratimo u prirodu gdje pripadaju.

Prve ptice donio je naš sugrađanin Milan Kapović prije oko 10 dana stigla je čiopa koja je već vraćena u prirodu. Nakon par dana donio je i ćuka koji je isto bio vrlo mlad, a on će kod nas biti još nekoliko dana kad će biti vraćen u prirodno stanište. Zahvaljujemo se još jednom gospodinu Kapoviću na trudu oko ptica.

– Koristim priliku da se ispričam našoj sugrađanki koja nam se putem facebook stranice obratila za mlade ćukove, kasno sam se javio budući sam bio taj dan na terenu u Livanjskom polju pa nismo mogli reagirati, – čelnik društva, rekao je Bariša Ilić

ZABAVA GARANTIRANA

Beach bar Limone na Kominsko ušće 13. kolovoza dovodi Tamburaški sastav Sanjalice

[ SPONZORIRANA OBJAVA ]

Objavljeno prije

Kominsko ušće bogatije je za još jedan beach bar koji u ovim ljetnim vrućinama dođe kao mala oaza u pustinji. Prekrasni ambijent novootvorenog Limone bara osim svakodnevnih after beach partya 13. kolovoza dovodi dašak Slavonije u srce neretvanske doline.

Sve popularnii Tamburaški sastav Sanjalice u petak, 13. kolovoza, dan prije Maratona lađa na Neretvi pobrinut će se da ovogodišnji spektakl svima ostane u lijepom sjećanju.

Ulaz je besplatan, stoga vidimo se u Limone beach baru!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @beach_bar_limone

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije