Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

PRECIJENE SVOjE MOGUĆNOSTI

Iz Ornitološkog društva Brkata sjenica skreću pažnju na poletarce, ćukove koji prerano izlijeću iz gnijezda

Objavljeno prije

Kao i prijašnjih godina u ovo vrijeme ćukovi imaju poletarce koji precjenjujući svoje mogućnosti izlijeću iz gnijezda ranije nego su sposobni dobro letjeti pa znaju završiti na podu gdje mogu biti meta mačaka i slično, upozoravaju iz Ornitološkog društva Brkata sjenica.

Isto se dešava i sa čiopom Apus apus koje također znaju završiti na podu. Ponekad znaju imati sreće kad ih nađu dobri ljudi i donesu do nas i mi ih nadohranimo nekoliko dana i vratimo u prirodu gdje pripadaju.

Prve ptice donio je naš sugrađanin Milan Kapović prije oko 10 dana stigla je čiopa koja je već vraćena u prirodu. Nakon par dana donio je i ćuka koji je isto bio vrlo mlad, a on će kod nas biti još nekoliko dana kad će biti vraćen u prirodno stanište. Zahvaljujemo se još jednom gospodinu Kapoviću na trudu oko ptica.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Koristim priliku da se ispričam našoj sugrađanki koja nam se putem facebook stranice obratila za mlade ćukove, kasno sam se javio budući sam bio taj dan na terenu u Livanjskom polju pa nismo mogli reagirati, – čelnik društva, rekao je Bariša Ilić

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 240 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 240 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 121 osobi iz Dubrovnika, 27 iz Orebića, 20 iz Župe dubrovačke, 18 iz Korčule, 17 iz Konavala, 14 iz Blata, sedam iz Vele Luke, pet iz Stona, četiri s Lastova, tri iz Dubrovačkog primorja, dvije iz Smokvice te jednoj iz Metkovića i Opuzena.

Izliječeno je 380 osoba: 173 iz Dubrovnika, 53 iz Župe Dubrovačke, 34 iz Metkovića, 27 iz Konavala, 23 iz Korčule, deset iz Ploča i Vele Luke, devet s Mljeta, sedam iz Orebića, šest iz Lumbarde, pet iz Blata i Stona, četiri iz Opuzena i Smokvice, tri iz Dubrovačkog primorja i s Lastova te jedna iz Kule Norinske, Pojezerja, Slivnog i Trpnja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U posljednja 24 sata obrađeno je 516 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 206 522 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 63 osobe pozitivne na koronavirus, osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam je na respiratoru, a jedan pacijent je na kisiku.

U samoizolaciji je 2749 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1006 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

 

 

 

 

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije