Ostanimo u kontaktu

HITNA MEDICINA

Ispred OB Dubrovnik otkriven spomenik darivateljima krvi; započeli medicinski letovi Zrakoplovne jedinice MUP-a

Objavljeno prije

bolnica-darivatelji-krvi-helikopter-ohbp (6)

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenica Žaklina Marević nazočili su danas otkrivanju spomenika dobrotvornim darivateljima krvi ispred Opće bolnice Dubrovnik, a povodom početka rada medicinskih letova Zrakoplovne jedinice MUP-a na području Dubrovačko-neretvanske županije župan je na heliodromu bolnice razgledao helikopter koji tijekom sezone spašava unesrećene.

Također istom prigodom župan je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luki Luliću predao ključeve dvaju novih medicinskih vozila vrijednih više od 700 tisuća kuna.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na kraju programa predstavnici Županije obišli su više od 20 milijuna kuna vrijedne radove na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu.

Zahvalni smo svim darivateljima krvi, kako u Dubrovniku tako i Korčuli, Neretvi i svim ostalim dijelovima županije. Oni nesebično daju sebe kako bi pomogli drugima. Mi kao Županija pomažemo na načine na koje možemo, a sada su to ova dva vozila vrijedna više od 700 tisuća kuna i osiguravanje helikoptera MUP-a tijekom ljetne sezone. Tijekom godine donirat ćemo još jedno vozilo, jedno će doći kao donacija Grada Dubrovnika, a jedno će nabaviti sam Zavod za hitnu medicinu. Osim kvalitetnih ljudi morate imate i kvalitetnu opremu – rekao je župan.

– Što se helikoptera tiče, ovo treća godina zaredom da ćemo imati tu službu. Zahvaljujem se MUP na razumijevanju i potpori, ovo nam je od presudne važnosti zbog otoka i činjenice da ovakav helikopter može sletjeti na mnoge lokacije. Nije mu potreban heliodrom nego mu je dovoljno 20 metara promjera čistog prostora. Prošle godine smo imali oko 150 intervencija, a to pokazuje koliko je to opravdano i koliko je života spašeno – rekao je župan.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić istaknuo je kako su sredstva za OHBP od 20 milijuna kuna osigurana iz fondova EU u suradnji sa Županijom i DUNEA-om, dok je više od dva milijuna kuna za operacijske sale osigurala Dubrovačko-neretvanska županija.

– Završetak radova je planiran u kolovozu 2019. godine, ali vjerujem da će to biti i nešto ranije, možda već do kraja ove godine – rekao je Bekić.

Župan Dobroslavić naglasio je važnost ovog projekta kako bi prva obrada pacijenata u bolnici bila na razini koju građani i posjetitelji Dubrovnika zaslužuju.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije