Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
NERA ETWA FEST

KONCERTOM GRADSKE GLAZBE ZAVRŠILE PROSINAČKE SVEČANOSTI

Iskustvo, mladost, gosti, obljetnica i odličan izbor repertoara obilježile koncert

Objavljeno prije

Tradicionalni Božićni koncert Gradske glazbe Metković

Gradska glazba Metković održala je svoj Tradicionalni Božićno novogodišnji koncert u GKS-u u Metkoviću. Voditeljica programa bila je Romana Gabrić koja nas je svojim ugodnim glasom upoznavala sa događajima koji su polako i spontano tekli kroz večer. U prvom planu bili su naši glazbari predvođeni Mihaelom Pavlović. Spoj iskustva i mladosti odlično su odradili zahtjevan program. Izdvajamo dobru izvedbu i aranžman engleske grupe Queen, s kopozicijama We will rock you, We are the champions, …Osim Queen-a, bile su tu i prekrasne domaće melodije koje je otpjevao naš tenor Branko Medak. Publici se posebno dojmila pjesma Ćale moj koju je Branko izvrsno otpjevao, a glazba predivno odsvirala.

Koncertu je nazočio i zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja koji je prisutnima čestitao Božić i Novu godinu. Nazočnima se obratio i predsjednik Gradske glazbe Metković, Pavo Jerković, koji je ispričao kratku priču o povijesti glazbe i planiranoj budućnosti. Ipak je to kulturna institucija koja dogodine slavi 130 godina postojanja. Gospodin Jerković uručio je plaketu za 65 godina neprekidnog sviranja gospodinu Stipanu Borovcu, koji je duhovito rekao da će mu ova nagrada biti dodatni motiv za daljnje aktivno sviranje i da ga podsjeća na ove lijepe dane kad ostari.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Čestitamo gospodinu Borovcu! Promovirano je i par mladih glazbara koji su sinoć po prvi put nastupili u „prvoj postavi“. Predstavljen je i gospodin Stipan Krmić koji je od 1. siječnja 2016. novi kapelnik Gradske glazbe Metković. Na kraju, kako i spada večer je završila valcerom a za sami kraj Branko Medak, u pratnji dječice otpjevao je Veselje ti navješćujem.

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

RENT-A-CAR M 740

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije