Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

VODOOPSKRBA

I u Metkoviću vodu za piće prokuhavati prije uporabe

Objavljeno prije

Voda iz vodovoda nije za piće

Prema današnjim rezultatima (iz jutrošnjih uzoraka vode za piće) Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u uzorcima vodoopskrbne mreže u Metkoviću izmjerena vrijednost mutnoće je bila 4,02 NTU (granična vrijednost iznosi MDK = 4,00 NTU) dakle malo je iznad zadanih vrijednosti ta kao takvi uzorci ipak ne udovoljavaju Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (N.N. 47/08).

Isporučena voda iz ovog izvorišta redovito se klorira i za sada je mikrobiološki ispravna. Iako ovakva voda nije štetna za zdravlje, ipak preporučamo da se voda za piće prije uporabe pusti da se istaloži te da se nakon toga bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, kao i za tuširanje, pranje zubi te ostale sanitarne potrebe.

Ova obavijest vrijedi za slijedeća područja

  • Grad Metković
  • Naselje Dubravica i Glušci
  • Općina Zažablje
  • Naselje Doljani (BIH)
  • Naselje Krvavac 2 (Općina Kula Norinska)
  • Naselja Prud i Vid

Vodovod Metković konstantno prati stanje na čitavom navedenom području vodoopskrbne mreže i naši korisnici će o svim promjenama već sutra biti pravovremeno obaviješteni.

Metković d.o.o.
Direktor, Matko Jerković

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije