Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

STIŽE NOVA GODINA...

…i, s njom, novogodišnje odluke, ali nemojte ih praviti

Objavljeno prije

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Sutra je Stara godina, dan kad partijanjem ispraćamo minulu godinu, ali i dan kad često razmislimo što je bilo dobro, a što loše u zadnjih 365 dana. Samokritični i željni promjena, krenemo stvarati listu novogodišnjih odluka

… koje, priznajmo, nisu uvijek najpametnije i od njih u 99% slučajeva odustamo, ako ne u prvih deset dana, onda do veljače.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Bez obzira na dobre namjere, novogodišnje odluke su zapravo loše odluke. Počevši od 1. siječnja (ili 2. siječnja, budući da se dan prije trijezni), njima uglavnom pokušavamo promijeniti navike kojih smo se držali godinama ili smršaviti 20 kila u 2 tjedna. Nije u pitanju samo pušenje i prehrana – netko se odluči na to da će početi spavati osam sati dnevno ili početi s novim hobijem, možda početi skupljati novce za nešto, prestati se svađati s ukućanima ili susjedima… ali kad udari ponoć na Staru godinu, ne postajemo odjednom nove osobe.

Za rad na sebi i na odnosima s drugima treba vremena. Čast iznimkama, ali instant novogodišnje odluke mogu nas samo odmaknuti od cilja jer očekujemo i instant poboljšanje našeg života, a onda odustanemo od njih čim ne dobijemo željene rezultate u nemoguće kratkom roku. I onda opet sljedeće godine ista priča.

Sveznalica 7400xXpx

Želimo li pozitivne i trajne promjene, odluke kojih se počnemo pridržavati u bilo koje doba godine, pa i, evo, 1. siječnja, ne smijemo zvati novogodišnjim, već životnim. Trebamo sebi dati vremena kako bismo se navikli da to da smo se svjesno odlučili nešto više ne imati, kako bismo napravili prostora za nešto što se trudimo postići.

Možda je jedina novogodišnja odluka na koju se vrijedi odlučiti, ako je već želimo donositi u ova dva dana, zapravo ona da ćemo tokom godine raditi na pozitivnim promjenama kako za godinu dana opet ne bismo žalili za istim stvarima kao i ove.

No, nemojmo dok se budemo zabavljali sutra misliti samo o negativnim stvarima iz 2017. Sjetimo se i onog što je bilo dobro i pozitivno i odlučimo to ponoviti i u 2018.!

Nastavi čitati

'VEČERA ZA 10!'

Zoran iz Metkovića oduševio ekipu, dobio samo jednu devetku

Objavljeno prije

Poduzetnik Zoran Jelčić (43) iz Metkovića ugostio je protukandidate u drugom danu ovotjedne ‘Večere za 5’. Za svoju večeru osvojio je visokih 39 bodova! Oduševio je ekipu koja mu je redom dijelila desetke, a samo mu je Nikolina dala devet bodova. “Sipa je bila tvrda, desert odličan, a glavno jelo je trebalo dosoliti”, zaključila je Nikolina. Ostalima je sve bilo savršeno. “Sve je bilo daleko od onog što sam očekivao i nadao se, stvarno me večera oduševila”, zaključio je Ljubo.

Pripravu večere započeo je Zoran desertom nazvanim ‘Slatka melodija’. Desert je spravio od finih krema kao što su čokolada, vanilija i lješnjaka. “Previše mi je medeno ovo sve, on meni više liči na pjesnika nego na kuhara”, kroz smijeh je komentirao Ljubo. “Puding od vanilije i lješnjake obožavam, te kombinacije super idu”, dodala je Nina o desertu. Uslijedila je priprava predjela ‘Rižotna harmonija’. “Bit će rižoto od sipe i gambera sigurno”, procijenila je Nikolina. “Rižoto od sipe, to je vrh”, dodao je Ljubo. Za kraj, domaćin je spravio glavno jelo – ‘Ritam mora na otvorenoj vatri’. “Pretpostavljam pečena riba, vjerojatno par vrsta riba”, komentirao je Nedjeljko. “San snova je ovo što je prezentirao na večeru”, zaključio je Ljubo. Radilo se o hobotnici s krumpirima pod pekom.

Nakon što je spravio jela, okrenuo se Zoran pripremi za doček gostiju. Dočekao ih je uz prigodne aperitive – orahovac, borovnicu, višnju, ružovaču i drenovaču. “Bio je nervozniji nego ja”, komentirao je doček domaćina Zoran. “Bio je jako nervozan i u tremi”, dodala je Nikolina. “Aperitiv je bio odličan, tražio sam ružu, ruža mi se sviđa”, zaključio je Ljubo. Višnjevača je Nikolini i Zoranu bila prejaka. Kako bilo – uslijedila je ‘Rižotna harmonija’.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Večere za 5 – Zoran Jelčić iz Metkovića

Predjelo se svidjelo ekipi izgledom. “Odlično, no nedostajalo mi je papričice, volim malo pikantnije. Bilo je, ipak, sve izbalansirano i ukusno”, komentirala je Nina. “Bilo je ok, ali je sipu trebao još kuhati”, dodala je Nikolina. “Nikad nisam ovako nešto jeo, napravljen je vrhunski, nije škrtario, bilo je više sipe nego zrna riže. Vrh vrhova”, zaključio je Ljubo.

Sveznalica 7400xXpx

Hobotnica ispod peke bila je iduće jelo koje je Zoran donio pred goste. “Peka je izgledala fantastično, boja je bila kakva treba biti, bila je sočna, nije izgledala suho ni prepečeno”, komentirala je Nina glavno jelo. “Predivno, predivno”, oduševljenje nije skrivao ni Ljubo. “Ukusno, ali možda malo suho”, zaključio je Nedjeljko.

Za kraj, stigla je i ‘Slatka melodija’. Zoranova prva torta ikad svidjela se ekipi. Nina je rekla da za tortu daje dupli ‘like’. “Desert je bio po mojoj mjeri i guštu, uživao sam u svakom zalogaju”, pohvalio je domaćina Nedjeljko. “Super je bilo sve, mislim da ove dvije gospođe neće ovaj nivo doseći”, prognozirao je i Ljubo.

Nakon što je ekipu oduševio desertom, Zoran je udijelio ekipi prigodne poklone, a potom je uslijedilo iznenađenje – grupa ‘Brada’. “Večeras sam uživao, bilo je vrhunski, uživao sam u svakom trenutku i svakoj pjesmi”, zaključio je Nedjeljko o večeri. “Grmilo je”, složio se za kraj i Ljubo.

Izvor: RTL

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije