Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

TE PLOČE

I Gradac protiv izgradnje TE na ugljen

Objavljeno prije

te-ugljen2

Danas se oglasio i načelnik općine Gradac koji se usprotivio izgradnji termoelektrane u susjednim Pločama, priopćenje prenosimo u cijelosti:

Slijedom aktualnih zbivanja koja se dotiču namjeravane izgradnje termoelektrane u susjednim Pločama, Općina Gradac ovim želi iskazati svoj stav, mišljenje i najdublju zabrinutost.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Podržavamo sve napore, u cilju gospodarskog oporavka i ekonomskog prosperiteta. Međutim, u ovom slučaju ne slažemo se s metodama. Isto tako, potpuno podržavamo i razumijemo potrebe grada Ploča i Luke Ploče u cilju reindustrijalizacije i stvaranja pretpostavki za vraćanje gospodarskog značaja grada – značaja kakav je ne tako davno imao.

U isto vrijeme svjesni smo i činjenice što bi gradnja takvog postrojenja značila za živote građana Ploča, ali ne samo njih. Termoelektrana na ugljen predstavljala bi promjenu načina života ne isključivo u Pločama, već bi nesumnjivo utjecala na život i zdravlje svih stanovnika šireg područja – poljoprivredne doline Neretve i turističkog primorja od Stona do Brela, ali i Hvara, Brača, Vrgoračkog polja i, napose, Baćinskih jezera.

RENT-A-CAR M 740

Tisuće i milijuni tona raznih monoksida i dioksida, hidrokarbonata, šljake i žive; dubinski vodozahvati i hladne kondenzacije – sve su to samo nusproizvodi ili popratne pojave ove i sličnih termocentrala. Pojave koje će za dugi niz godina odrediti živote i zdravlje ljudima ovog područja – mnogima, nažalost, zauvijek.

Kao neposredni susjed, kao svjesna, savjesna i odgovorna jedinica lokalne samouprave, Općina Gradac traži trenutno zaustavljanje ove inicijative i zabranu poduzimanja svih daljnjih radnji – sve do javne objave rezultata preliminarnih studija utjecaja projekta na život i zdravlje stanovništva, i studije koje će pokazati utjecaj na gospodarski život šireg područja, izrađene od neovisnih eksperata.

Općina Gradac neposredni je i najbliži susjed Ploča, susjed koji živi gotovo isključivo od turizma. Morske struje i topli fenovi puni ugljena zasigurno neće zaobići naše destinacije Ako će i sama pomisao na termoelektranu zaustaviti naš turistički život, mi smo oštro protiv. Ako će modro more i čisti zrak zamijeniti alergije i karcinomi – svi smo poraženi, a svaka bitka bit će unaprijed izgubljena.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

RENT-A-CAR M 740

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije