Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TESTIRALI SMO

HP LaserJet Pro MFP M130fw – idealan za osobnu i uporabu u manjim uredima

Objavljeno prije

HP-16379-1

Potaknuti izazovima koje pruža gospodarska svakodnevnica, svatko od nas mora paziti na svaki detalj, a jedan od vrlo važnih svakako je kupnja printera. Prilikom kupnje ne treba gledati samo i isključivo cijenu proizvoda, već dakako obratiti pažnju na njegovu kvalitetu,  garanciju trajanja, iskustvo drugih korisnika i mnogima najbitnije – okvirni izračun dugotrajne isplativosti. Testirali smo HP-ov printer LaserJet Pro MFP M130fw, dostupan u Moj Toner web shopu, te vam donosimo kratku recenziju onih karakteristika na koje biste i vi trebali obratiti pažnju.

HP LaserJet Pro MFP M130fw – idealan za osobnu i uporabu u manjim uredima

Ukoliko tražite printer za uporabu kod kuće ili vlastiti manji ured i biznis, tada je ovaj HP-ov model pravi izbor za  vas. Prva prednost koju nudi jest niža prodajna cijena u usporedbi s drugim proizvođačima printera. No, uzme li se u obzir i kvaliteta, tada i dalje prednjači ovaj multifunkcijski printer. Riječ je o laserskom printeru koji ima više mogućnosti te dolazi kao „all-in-one“ uređaj. To je i printer i scaner i kopirka i faks. Za one koji povremeno sve ove funkcije zatrebaju, idealno rješenje jer je sam uređaj manjih dimenzija, lagan je te ga možete smjestiti bilo gdje. Ne zauzima cijelu sobu, kao ni cijeli radni stol. Osim toga, ovaj uređaj možete ostaviti uistinu bilo gdje jer ima mogućnosti povezivanja s internetom i WiFi Direct tako da ono što trebate, možete isprintati i sa svog elektroničkog računa na pametnom telefonu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Modernost dostupna na dlanu

Printer HP LaserJet Pro MFP M130fw je, kao što je već gore spomenuto, multifunkcijski printer koji bi dobro došao i obiteljima s djecom, cimerima u studentskom domu, ali i onima koji imaju manje urede. Osim navedenih karakteristika, on pruža svu modernost koja ga prati kao dodatni sadržaj. Tu je i LCD display koji pokazuje vrijeme, datum te koju ste funkciju izabrali, a dizajn odgovara modernim prostorima. Osim toga, važna karakteristika ovoga printera jest njegova brzina pri ispisu stranica. Prilikom testiranja ovaj printer dosegnuo je ispis u normalnim uvjetima do 21 stranice u minuti. Osim brzine, pratili smo i kvalitetu ispisa koja je u odnosu na tintne pisače neusporedivo bolja.

Povoljan ispis

Uz spomenutu brzinu ispisa, važno je napomenuti i cijenu ispisa. Ovaj printer je laserski te će ispis u crno-bijeloj varijanti biti i brz i kvalitetan, ali i povoljan. Osim originalnih tonera za ovaj pisač, dostupni su te ih je lako pronaći i zamjenski toneri. Riječ je o zamjenskom toneru HP CF217A sa čipom. Cijena ovog tonera je povoljna i na tržištu varira samo do desetak kuna, a spremnik ovog tonera dostatan je za 1600 stranica ispisa na vašem printeru. Kada se ovi troškovi podijele, dobili smo izračun da će vas jedna stranica ispisa koštati max. 13 lipa, što je za one koji printaju mjesečno samo nekoliko stotina stranica, najpovoljniji izbor. Posao ćete odrađivati iz udobnosti svoga doma ili ureda, bez dodatne šetnje do fotokopiraonice ili nepotrebnih dugih čekanja, a uz to ovaj printer neće zauzeti puno prostora u vašim planiranim objektima.

Kupiti ili ne?

Na kraju možemo zaključiti kako se isplati kupiti predstavljeni model, jer su testiranja i usporedba s drugim modelima dostupnim na tržištu pokazali kako ovaj printer je dostupan po niskim prodajnim cijenama, nudi visoki broj mogućnosti, moderno su dizajnirani, brzi su prilikom ispisa, a možete printati čak i sa svojih pametnih telefona. Dostupni za njih su i zamjenski toneri koji omjer kvalitete i cijene čine još povoljnijim.

Nastavi čitati

ŠIROKOPOJASNI INTERNET ZA CIJELU ŽUPANIJU

U Opuzenu potpisan Sporazum o prijenosu nositeljstva Projekta razvoja infrastrastrukture širokopojasnog pristupa internetu na području Neretve

Objavljeno prije

_DSC8658

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Opuzena župan Nikola Dobroslavić s gradonačelnicima i načelnicima s područja doline Neretve potpisao Sporazum o prijenosu nositeljstva Projekta razvoja infrastrastrukture širokopojasnog pristupa na području Neretve kojim će se pružiti brzi internet svim domaćinstvima, gospodarskim objektima i institucijama na području Neretve.

Vrijednost cijelog projekta je 30 milijuna eura, odnosno oko 200 milijuna kuna.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Projekt je podijeljen u tri dijela. Prvi je Dubrovnik sa okolicom, od Konavala do Dubrovačkog primorja, drugi je  otoci i poluotok Pelješac, a treće je područje doline Neretve.

Još 2014., nakon Sporazuma o razvoju funkcionalne regije Dubrovačko-neretvanske županije, izrađena je prva ICT strategija u RH u županiji i iz nje dvije mjere projekta, Pametna regija Dubrovačko-neretvanska županijeRazvoj širokopojasne infrastrukture na području DNŽ. S jedinicama lokalne samouprave sporazum je potpisan 28. listopada 2014. Ugovorena je suradnja županije sa slovenskom tvrtkom Prohoturus za izradu plana razvoja širokopojasne infrastrukture i izrađen je za svaku lokalnu jedinicu. Nakon javne rasprave plan je objedinjen na razini županije.

Kako bi se povukla sredstva iz EU, sva tri područja zasebno će se prijaviti na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a nakon današnjeg potpisa sporazuma nositelj plana i prijavitelj projekta za dolinu Neretve grad Opuzen. DUNEA i županija ostaju koordnatori projekta za sva tri područja.

Župan Dobroslavić rekao je da je županija među prvima u Hrvatskoj išla u razradu ovog projekta, ali je zbog procedure izgubla prednost te će se natječaj na državnoj razini raspisati nakon ljeta.

– U utakmicu ćemo, vjerojatno, ići s mnogima. No, mi ćemo, naravno, tu tražiti svoje šanse – rekao je župan Dobroslavić.

Ravnateljica DUNEA-e Melanija Milić rekla je da je projekt za dolinu Neretve vrijedan 8 milijuna i 655 tisuća eura.

– Računamo da će natječaj do kraja godine biti otvoren i da ćemo prijaviti projekt Neretva na sam natječaj koji će raspisati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, financirat će se iz kohezijskoh fonda, iz fonda za regionalni razvoj RH. Tu je dosta projekata na nivou cijele Hrvatske, projekt pokriva bijela područja, a to su ona područja gdje ne postoji komercijalni interes za privatni sektor. Dolina Neretve je cijelo područje koje će pokriti ovaj projekt. Vrijednost za dolinu Neretve je 8 milijuna i 655 tisuća eura. To je procjenjena vrijednost, a točnu vrijednost znat ćemo nakon izrade glavnog projetka – rekla je Milić.

Početkom sljedeće godine trebala bi se provesti evaluacija projekta, a procjenjeno je da će cijeli projekt biti oko 30 milijuna eura.

Župan Dobroslavić smatra da će projekt biti od velike koristi za županiju.

– On će donijeti veliki benefit svim našim područjima ako uspijemo u toj prijavi jer će brzi internet biti u svakom domaćinstvu i na svakoj adresi bilo gospodarskog subjekta, bilo neke institucije, a znamo koliko je važno danas imati brzi internet i čak je dokazano da širokojasni pristup brzim internetom da izravno utječe na povećanje bruto domaćeg proizvoda – rekao je župan.

Ispod možete pogledati izjave župana Dobroslavića i gradonačelnika Opuzena Ive Mihaljevića o potpisivanju sporazuma koje smo uživo prenosili putem naše Facebook stranice.

Tekst/Foto: Metković NEWS

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije