Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DEMONTAŽA STARIH STOLICA U KAZALIŠTU

Gradsko kulturno središte Metković dobit će 240 novih stolica – vrijednost radova 600 000 kuna

Objavljeno prije

Foto: metkovic.hr

Foto: metkovic.hr

Nakon što su četiri desetljeća služile stotinama tisuća posjetitelja u kazališnoj, a danas i kinodvorani Gradskoga kulturnog središta stare će stolice na parteru gledališta biti zamijenjene novima. Stoga je danas započela njihova demontaža.

Tristotinjak starih stolica demontirat će se do kraja ovoga tjedna i uskladištiti, budući da su unatoč starosti još u dobrome stanju. Bude li to moguće, Grad Metković će dio njih upotrijebiti za obnovu Gradske vijećnice u Zgradi političkih stranaka, a vjerojatno će se s vremenom i ostalima naći prigodna namjena.

Nakon demontaže stolica slijede radovi na sanaciji parketa tj. brušenje, popunjavanje rupa od vijaka i lakiranje te priprema za postavljanje novih stolica koje su trenutno u izradi. Riječ je o širim i udobnijim stolicama pa će ih na parter biti postavljeno 240, s time da će ih još 15 biti stavljeno u pričuvu i upotrijebljeno ako se koja u gledalištu ozbiljnije ošteti. Očekuje se da nove stolice stignu oko 20. studenoga te u roku od tri do sedam dana budu postavljene u gledalište. Stolice na balkonu, njih 150, za sada se neće mijenjati.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Vrijednost stolica i radova je 600 000 kn, a novac je osiguralo Ministarstvo kulture RH, putem Natječaja na koji se prošle godine javila Ustanova za kulturu i sport Metković.

prenjeto s metkovic.hr

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije