Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

DEMONTAŽA STARIH STOLICA U KAZALIŠTU

Gradsko kulturno središte Metković dobit će 240 novih stolica – vrijednost radova 600 000 kuna

Objavljeno prije

Foto: metkovic.hr

Foto: metkovic.hr

Nakon što su četiri desetljeća služile stotinama tisuća posjetitelja u kazališnoj, a danas i kinodvorani Gradskoga kulturnog središta stare će stolice na parteru gledališta biti zamijenjene novima. Stoga je danas započela njihova demontaža.

Tristotinjak starih stolica demontirat će se do kraja ovoga tjedna i uskladištiti, budući da su unatoč starosti još u dobrome stanju. Bude li to moguće, Grad Metković će dio njih upotrijebiti za obnovu Gradske vijećnice u Zgradi političkih stranaka, a vjerojatno će se s vremenom i ostalima naći prigodna namjena.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Nakon demontaže stolica slijede radovi na sanaciji parketa tj. brušenje, popunjavanje rupa od vijaka i lakiranje te priprema za postavljanje novih stolica koje su trenutno u izradi. Riječ je o širim i udobnijim stolicama pa će ih na parter biti postavljeno 240, s time da će ih još 15 biti stavljeno u pričuvu i upotrijebljeno ako se koja u gledalištu ozbiljnije ošteti. Očekuje se da nove stolice stignu oko 20. studenoga te u roku od tri do sedam dana budu postavljene u gledalište. Stolice na balkonu, njih 150, za sada se neće mijenjati.

Vrijednost stolica i radova je 600 000 kn, a novac je osiguralo Ministarstvo kulture RH, putem Natječaja na koji se prošle godine javila Ustanova za kulturu i sport Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

prenjeto s metkovic.hr

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije