Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

ČESTITKA POVODOM DANA GRADA METKOVIĆA

Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom građanima čestitala blagdan nebeskog zaštitnika sv. Ilije

Objavljeno prije

Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom građanima je uputila čestitku povodom blagdan nebeskog zaštitnika sv. Ilije i Dana grada Metkovića.

Drage Metkovke i dragi Metkovci!

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Grad Metković tradicionalno obilježava svoj dan na blagdan svoga zaštitnika, svetoga Ilije. Naviknuli smo na svečano ozračje u čast našega grada: svečanu sjednicu Gradskoga vijeća Grada Metkovića s našim dragim uzvanicima i gostima, tradicionalni dernek, misno slavlje i veselo raspoloženje u cijelom gradu za sve nas koji smo na taj dan zaboravljali na sve svoje brige i pod istaknutim svečanim barjacima uživali u ljepoti blagdana koji nas poziva na zajedništvo i optimizam.

Međutim, ove smo se godine našli u vrlo ozbiljnoj situaciji kada pandemija korona virusa predstavlja opasnost za cijelo čovječanstvo, a u kojoj su naši životi promijenjeni iz korijena. Uslijed nemogućnosti okupljanja velikog broja ljudi i zbog pridržavanja svih epidemioloških mjera bili smo primorani reducirati našu proslavu, ali vjerujem da ćete se složiti sa mnom, da ovo vrijeme traži od nas odgovorno ponašanje, disciplinu i strpljenje.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Kao što smo u svim teškim situacijama naše povijesti pokazali neslomljivi duh i nadvladali sve nedaće, ponosan sam što smo i u ovoj situaciji pokazali da smo složni kada je najpotrebnije i da znamo biti najbolji, kada je najteže. Više nego ikada do sada svatko je od nas pozvan da vlastitim djelima pokaže koliko nam Metković znači i koliko nam je stalo do očuvanja najprije našega zdravlja, zatim radnih mjesta, a na kraju svih onih vrijednosti koje su utkane u naš identitet.

Grad Metković će poduzeti sve mogućnosti da služi dobrobiti svojih građana i da pomogne da iz ovog „grubog“ vremena izađemo sa što manje štetnih posljedica.

U svoje osobno ime, u ime svojih zamjenika, predsjednika Gradskoga vijeća, gradskih vijećnika i svih gradskih djelatnika upućujem srdačne čestitke ovogodišnjim laureatima koji će primiti javna priznanja Grada Metkovića, a svima vama čestitam Dan Grada Metkovića i blagdan sv. Ilije, našega zaštitnika. Neka vas njegov zagovor prati da svi vaši putovi, kojima trebate proći, budu čisti od svake nedaće.

Živjeli!

ROKO TOLIĆ 740/300px

TOLIĆ I ERAK BORAVILI NA KORČULI

Roko Tolić: Županija mora biti partner i pružati pomoć svim općinama i gradovima

Objavljeno prije

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana, Roko Tolić, u pratnji kandidatkinje za zamjenicu, Maje Erak tijekom utorka i srijede, boravio je na otoku Korčuli.

Prilikom posjeta nezavisni kandidat za župana, Roko Tolić, susreo se sa stanovnicima općina Žrnovo, Čara, Smokvica, Blato, Vela luka, Lumbarda te grada Korčule. Stanovnici navedenih općina izvijestili su nezavisnog kandidata za župana, Roka Tolića, o mnogobrojnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu na ovom otoku.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Loša prometna povezanost otoka s kopnom kao i neadekvatna mreža autobusnih linija na otoku, neadekvatna školska infrastruktura, loša procijepljenost i visoka cijena testiranja na korona virus te problem zbrinjavanja otpada istaknuti su kao neki od trenutačno najvećih problema otoka Korčule.

Osim problema koji znatno utječu na kvalitetu života stanovnika Korčule, predstavnici pojedinih općina istaknuli su i lošu, odnosno ne postojeću komunikaciju s tijelima Županije.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Roko Tolić je istaknuo kako Županija mora biti partner svim svojim općinama i gradovima i kao takva pružati maksimalnu logističku pomoć u svim projektima koji za cilj imaju razvoj i napredak pojedinog kraja kao i poboljšanje svakodnevne kvalitete života svih.

„Vjerujem da ću sa svojim timom snažno pokrenuti te procese integracije da Dubrovačko – neretvanska županija ne bude rep Hrvatske, već stvarno početak. Moj tim je sposoban i kompetentan da našu županiju pozicionira kao najuspješniju. Što bi ona trebala i mogla biti. Svi mi to zaslužujemo iz puno razloga. Vrijeme je da pokrenemo županiju i da ona dobije novo lice“, kazao je Roko Tolić tijekom boravka na Korčuli.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije