Ostanimo u kontaktu

PROJEKTI OD IZNIMNE VAŽNOSTI

Gradonačelnik Milan u pratnji župana Dobroslavića i njegovih zamjenika obišao radove na Lapidariju i Dnevnoj bolnici

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan danas je u pratnji župana Nikole Dobroslavića i njegovih zamjenika Joška Cebala i Žane Marević obišao radove na dva projekta – izgradnji Lapidarija Narona u Vidu te izgradnji Dnevne bolnice Metković.

Iako su projekti iz različitih područja, zajedničko im je što će itekako unaprijediti kvalitetu života svih nas, kako građana Metkovića, tako i doline Neretve, istaknuo je Milan:

– Radovi na izgradnji nove zgrade Arheološkoga muzeja Narona u Vidu vrijedni su gotovo 44 milijuna kuna, a po njihovom završetku dobit ćemo nove muzejske sadržaje, mogućnost za dodatne znanstvene studije te bogatiju turističku ponudu koja će omogućiti dodatni gospodarski razvoj.

Dnevnu bolnicu u Metkoviću godinama čekamo, a veseli me to što će radovi biti gotovi do 1. studenoga. Vrijednost radova je 16,2 milijuna kuna, a obuhvaćaju rekonstrukciju i dogradnju zgrade Općinskog suda u Dnevnu bolnicu Metković – podružnicu Opće bolnice Dubrovnik u kojoj će se građanima omogućiti specijalistički pregledi u područjima interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije.

U prostoru Dnevne bolnice bit će smješten i Centar za djecu s poteškoćama u razvoju, odnosno Centar za ranu intervenciju koji će omogućiti brže uspostavljanje dijagnoze, a samim time i kvalitetnije liječenje!

Oba projekta dokaz su kako se sinergijom nacionalne, županijske i lokalne razine mogu realizirati odlični projekti s konkretnim rezultatima te na dobrobit svih građana, – zakljzčio je Milan.

Zadovoljstvo dinamikom radova istaknuo je i župan Dobroslavić koji je naglasio kako od sutra počinje i rad cjelogodišnje hitne helikopterske službe.

– Zadovoljni smo dinamikom radova na Dnevnoj bolnici. Također, želim istaknuti kako sutra s radom započinje i cjelogodišnja hitna helikopterska služna koja je ogroman korak u postizanju našega cilja, a to je da sve hitne slučajeve zbrinemo unutar zlatnoga sata, – naglasio je župan Dobroslavić.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom, 7 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom (četiri utvrđena brzim antigenskim testom). Riječ je o sedam osoba iz Metkovića, tri iz Dubrovnika, dvije iz Župe dubrovačke te jednoj iz Blata i Slivnog.

Ukupno je zaraženo devet osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a osam ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1933. g.).

Izliječeno je 37 osoba: osam iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika i Vele Luke, tri iz Blata i Stona, dvije iz Orebića te jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Opuzena, Ploča. Slivnog, Smokvice i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 360 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 69 942 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 26 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 374 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 714 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije