Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

KRIZA VLASTI U OPUZENU

Gradonačelnik Ivan Mataga gubi većinu u Gradskom vijeću, mogući prijevremeni izbori

Objavljeno prije

U Opuzenu je kriza vlasti. Gradsko vijeće nije moglo donositi pravovaljane odluke jer je omjer glasova bio 6:6. Vladajući (Most, Nezavisna lista Jure Stanića) nisu mogli skupiti većinu jer se vijećnik HNS-a, Mario Dropulić kod glasovanja o dnevnom redu svrstao na stranu oporbe (HDZ-a), piše Dubrovacki vjesnik.

Inače. Gradsko vijeće Opuzena broji 13 vijećnika (2 vijećnika sa Nezavisne liste Jure Stanića, 4 vijećnika ima Most, 1 HNS, dok HDZ ima 5 vijećnika a HSLS 1). Predsjednik Gradskog vijeća je Jure Stanić (NL), dok su potpredsjednici Tomislav Šimović – MOST i Slavomir Prović – HDZ.

Do sada su HDU i HSLS bili u oporbi ali u slučaju da na njihovu stranu kod glasovanja prijeđe vijećnik HNS-a, Mario Dropulić dosadašnja oporba bi mogla preuzeti vlast u Gradskom vijeću, što nikako ne ide na ruku aktualnom gradonačelniku, nezavisnom Ivanu Matagi. To je zasigurno jedan od mogućih scenarija u kojem bi se HDZ ponovno vratio na vlastu u Opuzenu gdje su izgubili na lanjskim lokalnim izborima. HDZ-ovog kandidata, višegodišnjeg gradonačelnika (pet mandata) Ivu Mihaljevića smijenio je nezavisni kandidat, Ivan Mataga sa 16 glasova razlike. Iako je HDZ u Vijeću pojedinačno imao najviše vijećničkih mjesta nije mogao zadržati vlast jer nitko osim HSLS-a sa kojim su išli na zajedničkoj listi sa njima nije htio koalirati. U Opuzenu je tako došlo do potpune smijene vlasti nakon višegodišnje dominacije HDZ-a i na mjestu gradonačelnika i u Gradskom vijeću, u kojem su zajednički nastupali, Nezavisne liste Jure Stanića, Most, HNS sve do unatrag dvije sjednice, kada jednu nisu mogli održati zbog nedostatka kvoruma dok na drugoj prošlog petka vladajući nisu mogli izglasati dnevni red jer im je “falila” jedna ruka, vijećnika Maria Dropulića, koji je u vijeće ušao na zajedničkoj listi SDP-HNS-a.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Međutim u telefonskom razgovoru vijećnik Dropulić nam je kazao da on nema potpisan sporazum o suradnji na sa jednom političkom opcijom u Gradskom vijeću.

– Podržat ću svaki dobar prijedlog koji je u interesu građana bez obzira od koje političke opcije dolazio a isto tako neću podržati prijedloge vladajućih ukoliko smatram da nisu u redu-rekao je Dropulić, podsjetivši da je podržao kandidaturu gradonačelnika Matage u drugom krugu a također i prvi gradski proračun. Naglasio je da je bio protiv usvajanja dnevnog reda zbog točke o izboru ravnatelja Ustanove sportski objekti jer nije dostavljena nikakva popratna dokumentacija pa se nije znalo što je vršitelj dužnosti ravnatelja do sada tamo radio niti kakvi su mu budući planovi.

Sveznalica 7400xXpx

Gradonačelnik, Ivan Mataga, inače kandidat grupe birača kojega u Gradskom vijeću trenutačno podupiru Most i nezavisna lista Jure Stanića ističe da se ne boji novih izbora za Gradsko vijeće.

– Kao nezavisnom gradonačelniku i mojoj mladoj nezavisnoj listi ne pada napamet ići u neku političku trgovinu, pregovore tako da smo spremni ako treba ići zbog toga na nove izbore za Gradsko vijeće, kazao je Mataga. Naglašava da za sada neće ni biti sazivanja sjednica Gradskog vijeća eventualno ako stigne suglasnost za raspisivanje natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta ili sjednica o izglasavanju proračuna.

– Ako se proračun ne usvoji onda ide privremeno financiranje grada i raspisivanje novih izbora-pojasnio je Mataga.

Ipak, čini se da HDZ ostaje u oporbi unatoč šuškanju da bi se mogla presložiti nova većina koja bi HDZ- vratila na vlast u Opuzenu.

– HDZ u Opuzenu će i dalje biti konstruktivna oporba ovoj gradskoj vlasti koja zbog svoje nesposobnosti i načina rada očito počinje gubiti potporu i ostalih. Naime, izgleda da Opuzenom ne vlada gradonačelnik, već par destruktivnih ljudi koji se bave svime osim projektima bitnim za razvoj grada, rezolutan je predsjednik GO HDZ-a Opuzena, Ivan Vodanović.

Piše: S.S./Dubrovački vjesnik

PROSINAČKE RADOSTI

Na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela

Objavljeno prije

Jutros ni jako jugo nije spriječilo najmlađe sugrađane u prosinačkim radostima, na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela.

Događaj su svojim nastupima i recitacijama uveličali Zbor OŠ Stjepana Radića pod ravnanjem s. Mile Deak, “Balončići” i “Potočići” iz Dječjeg vrtića Metković te mali KUD-a Metković.

Prigodni program vodila je direktorica Turističke zajednice grada Metković Magdalena Medar-Ujdur.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

U 14 sati najavljeno je kićenje božićne jele i kod crkve sv. Nikole na desnoj strani grada, a za nedjelju u 15 sati paljenje prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije