Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

INFRASTRUKTURA U PRIGRADSKIM NASELJIMA

Gradonačelnik detektirao probleme u Vidu i obećao skoro rješavanje

Objavljeno prije

Posjet gradonačelnika Vidu

Na temelju pitanja koje je vijećnik Damir Boras uputio na IV. Sjednici Gradskog vijeća grada Metkovića, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan u petak je u pratnji Damira Borasa i Miće Sutona, člana gradskog odbora HDZ-a, obišao Vid i detektirao sve probleme na koje su ga uputili stanovnici.

Gradonačelnik je s ravnateljem Arheološkog muzeja Narona, Tonijem Glučinom, razgovarao o stanju na području Vida, posjetio je ulicu Put Grada gdje je potrebno saniranje zida koji se urušava na glavnoj cesti te je obišao zgradu pošte, trafostanicu i vodospremište u Vidu, kao i mrtvačnicu do koje je potrebno asfaltirati prilazni put. Uvidio je da su ceste u dijelovima Vida urušene, da ih je potrebno asfaltirati te da im je potrebno proširenje.

Posjetio je i školu i vrtić gdje je potrebno urediti prilaz školi i sanirati potporni zid koji se urušava i prijeti sigurnosti djece. Potrebno je i urediti dvorište škole i vrtića gdje je stanje neprimjereno, a nakon kiše je potpuno potopljeno i onemogućava noramalan pristup školi i vrtću. Izvoru Vrilo kod škole također je potrebna revitalizacija.

Velikoj rivi u Vidu potrebno je popločavanje, a tijekom godina je došlo do mehaničkog oštećenja te je joj je potrebna i sanacija, kao i javna rasvjeta koja bi osvjetljavala trg te Veliku i Malu rivu.

Gradonačelnik je obećao skoro i postupno rješavanje problema.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije