Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

PROJEKT DON@U-ONLINE

Gimnazija Metković u Europi predstavljala Dubrovačko-neretvansku županiju

Objavljeno prije

IMG_0703

Uoči izbora zastupnika za Europski parlament Centar za političko obrazovanje i Europski centar Baden-Wüttemberg, uz potporu Ministarstva kulture, mladeži i sporta njemačke pokrajine Baden-Wüttemberg organizirao je online projekt za škole svih podunavskih zemalja. Sukladno s time u projektu sudjeluje 7 škola iz pokrajine Baden-Wüttemberg, te škole iz Bugarske, Hrvatske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Češke i Mađarske.

Cilj projekta je osvijestiti mlade ljude o pripadnosti europskom građanstvu, te privući pozornost mladih na rješivost problema oko njih koje izravno ovise i o njihovoj uključenosti.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Kroz sam projekt koji će trajati 3 mjeseca učenici jedne škole će raditi s još dvije škole druge nacije i time upoznati konkretne probleme i traženja rješenja pojedinih naroda Europe, a istovremeno drugima predočiti svoje. Osim toga kroz tromjesečnu suradnju učenici će steći nova prijateljstva, sklopiti partnerstva s drugim školama, te poboljšati jezične vještine njemačkog jezika. Partneri naše škole su škole iz Njemačke i Bugarske.

Stručni voditelji projekta su Susanne Meir (stručni voditelj u Centru za političko obrazovanje) i Nils Bunjes iz Europskog centra.

Ovaj transnacionalni projekt je započeo susretom voditelja odabranih škola u njemačkom mjestu Baden Urachu pored Stuttgarta, gdje je bio zadatak svakog voditelja predstaviti svoju zemlju, regiju, grad i školu. Predstavljanje se sastojalo od ponude karakterisičnih specijaliteta svoje regije, te predstavljanjem svoga kraja uz pomoć prezentacija, kratkih filmova, fotografija, već što su sami voditelji prema svojoj sklonosti odabrali.

Prezentacija specijaliteta, te ostalih bogatstava naše Dubrovačko-neretvanske županije bila je pravo osvježenje, što su potvrdili i sami sudionici toga susreta.

Ovaj susret koji je imao cilj međusobnog upoznavanja voditelja škola, stvaranja budućeg partnerstva među školama, predstavljanja svoga identiteta, završio je zajedničkim posjetom Europskog parlamenta u Straßburgu, gdje su voditelji škola imali priliku razgovarati s Michaelom Theurerom jednim od njemačkih zastupnika u EU parlamentu.

Po završetku online faze projekta učenici će imati priliku sa svojim nastavnikom pratiteljem sudjelovati u programu Donau-Festa koji će se ove godine održati u Ulmu.

NERETVANSKA BAŠTINA

Dolina Neretve predstavit će se na Festivalu mora i mornara u Francuskoj

Objavljeno prije

Foto: Facebook/Radio Ploče

Foto: Facebook/Radio Ploče

U Francuskoj se od 27. ožujka do 2. travnja održava Festival mora i mornara na kojem će se predstaviti dio maritimne baštine Hrvatske. Na spomenutom festivalu sudjelovat će i Udruga za očuvanje neretvanske baštine i Udruga lađara Neretve gdje će se predstaviti lađa, trupa, neretvanski kulinarski specijaliteti i neretvanska turistička ponuda.

Lađu će veslati djevojke koje će biti u posebnim dresovima sa šahovnicom. Riječ je o vrlo poznatom Festivalu mora i mornara na kojem se očekuje preko 400 tisuća posjetitelja. Osim neretvanske lađe i trupe na spomenutom Festivalu iz Hrvatske će se predstaviti još Komiška sandula i gondula, Lošinjska regatna pasara, Kvarnerski guc i Condure Croatica.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Bit će ovo velika promocija za cijelu dolinu Neretve, što je potvrdio i Milojko Glasović, predsjednik Udruge za očuvanje neretvanske baštine. Hrvatska na ovom Festivalu ima status specijalnog gosta, zajedno sa Italijom.

Radio Ploče

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije