Ostanimo u kontaktu

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE

Gimnazija Metković prelazi na rotirajuću dvosmjensku nastavu

Objavljeno prije

Gimnazija Metković obavještava putem mrežnih stranica kako je prije početka školske godine obavila dezinfekciju cijele zgrade i školske športske dvorane od strane ovlaštene pravne osobe, te da su učenici obvezni nositi maske od trenutka ulaska u školu do trenutka izlaska iz škole.

Škola je u suradnji s osnivačem osigurala dovoljan broj maski za lice koje će biti podijeljene učenicima prvi dan nastave.

Kako bi se smanjio rizik zaraze, mole se učenici da prvi dan donesu svoju masku dok im škola ne podijeli maske predviđene za njih.

Učenici pri dolasku u školu odmah ulaze u svoju učionicu te se mole, ukoliko bude velikih gužvi ispred škole, odnosno na školskom igralištu, pridržavati se fizičkog razmaka.

Učenici I. i II. razreda ulaze kroz bočni ulaz na školskom igralištu.

Škola je objavila Popis učenika prvih razreda.

Učenici III. i IV. razreda ulaze kroz glavni ulaz škole te u slučaju velike gužve mogu čekati na ulazak i u školskom vrtu.

Učenici I. i IV. razreda imaju nastavu prvi tjedan u jutarnjoj smjeni.

Učenici II. i III. razreda imaju nastavu prvi tjedan u poslijepodnevnoj smjeni.

Sljedeći, drugi tjedan učenici se rotiraju sa smjenama.

Za učenike putnike osiguran je prijevoz u dogovoru s ovlaštenim prijevoznicima.

Zbog eventualnih, možebitnih novonastalih okolnosti koje se mogu dogoditi te imati za posljedicu nemogućnost korištenja velikog odmora, preporučuje se svim učenicima prvi dan nastave ponijeti obrok/marendu od doma.

Roditelji učenika koji spadaju u izrazito vulnerabilne osobe neka se telefonski ili putem elektroničke pošte jave školi zbog razmatranja svakog pojedinačnog slučaja.

Ukoliko to nisu obavili, a smatraju da za njihovu djecu postoji vidno pojačan rizik zaraze u odnosu na drugu djecu, neka odmah ujutro 7. rujna jave pedagoškoj službi škole okolnost da će dijete biti izočno dok roditelj i škola ne donesu zajedničku odluku koja će biti u interesu djetetova zdravlja.

Raspored zvona za prvi radni dan

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U srpnju 90 posto više turističkih dolazaka nego u istom razdoblju lani

Objavljeno prije

Tijekom srpnja 2021. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 254.717 dolazaka, što je u usporedbi sa istim periodom 2020. godine porast od 90%. U srpnju 2021. godine ostvareno je 1.437.483 noćenja, što čini 65% više noćenja nego u istom period 2020. godine.
Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Češke.

Od početka godine do kraja srpnja ostvareno je 393.415 dolazaka i 2.070.799 noćenja. U usporedbi s istim periodom 2020. godine ostvareno je 60% više noćenja.

U usporedbi s 2019. godinom u srpnju je ostvareno 69% noćenja 2019. godine, a od početka godine do kraja srpnja 43% noćenja ostvarenih u rekordnoj 2019. godini.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije