Ostanimo u kontaktu

ERASMUS PLUS PROJEKT

Gimnazija Metković brojnim aktivnostima obilježava Europski tjedan

Objavljeno prije

U tjednu od 6. do 10. svibnja 2019. Gimnazija Metković organizira brojne aktivnosti europske tematike.

Kao škola partner u Erasmus plus projektu Math Routes around Europe, Gimnazija Metković u ovom tjednu ugošćuje učenike i profesore iz Španjolske, Portugala, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Poljske. Tjedni program ove projektne mobilnosti započet će službenim otvaranjem u čitaonici Gimnazije Metković u ponedjeljak, 6. svibnja u 9 sati. Planirane su brojne aktivnosti na temu učenja i podučavanja matematike, kao i upoznavanja našeg kraja i županije.

Osim toga, kao Škola ambasador Europskog parlamenta Gimnazija Metković obilježit će Dan Europe u četvrtak, 9. svibnja kao projektni dan pod nazivom „Hrvatska u Europskoj uniji“. Umjesto klasičnih nastavnih sati, gimnazijalci i Erasmus gosti sudjelovat će u brojnim radionicama na temu Europske unije. Nakon uvodnog plesa zajedno s Erasmus gostima, učenici će kroz prezentacije, kvizove, debate i brojne kreativne aktivnosti na interdisciplinaran način učiti o različitim aspektima života u EU. Budući da nam se bliže izbori za Europski parlament (26. svibnja), ove godine je naglasak naše proslave Dana Europe upravo na ovoj građanskoj obvezi, posebno među našim novim glasačima – maturantima.

Također u sklopu programa Škole ambasadori, naših jedanaest učenika – ambasadora juniora – s prof. Brankom Vladimir u petak 10. svibnja u Zagrebu će sudjelovati na skupu mladih pod motom „ovajputglasam.eu“. Ovaj multimedijski događaj okupit će mlade ambasadore Europskog parlamenta iz 50 hrvatskih škola koje su u proteklim godinama provodili program informiranja i motiviranja na sudjelovanje u europskoj demokraciji.

Nadalje, u četvrtak 9. svibnja Gimnazija Metković otvara svoja vrata osnovcima. U taj dan otvorenih vrata posjetitelji iz metkovskih i okolnih osnovnih škola – osmaši, njihovi nastavnici, roditelji – moći će upoznati našu školu i otkriti brojne prednosti upisa u naše programe jezične, matematičke i opće gimnazije. Kroz razne prezentacije, kreativu, igre, kvizove i tražilice predstavit ćemo im naše STEM, jezične, kreativne, sportske, interdisciplinarne i međunarodne aktivnosti.

Jedna od potonjih je i odlazak 15 naših učenika u pratnji profesorica Svjetlane Bebić i Ane Bebić u Njemačku, u srijedu 8. svibnja, u osmodnevni posjet partnerskoj školi Theodor-Heuss-Gymnasium u Recklinghausenu. Ovogodišnja mobilnost ima za temu eTwinning projekt „Mein Schatz“, a nastavak je naše dugogodišnje suradnje i razmjene s ovom njemačkom školom unutar mreže PASCH škola pod pokroviteljstvom Goethe Instituta.

LOKALNI IZBORI 2021.

Odaziv birača u Metkoviću do 16,30 sati 41,82 posto

Objavljeno prije

Odaziv birača na 16 biračkih mjesta u Metkoviću do 16,30 sati iznosi 41,82 posto, dok je na nivou Dubrovačko-neretvanske županije nešto veći te iznosi 43,21 posto.

Podsjetimo, izlaznost do 11,30 sati u Metkoviću je bila 18,21 posto dok je na nivou županije iznosila 18,95 posto.

Donosimo detaljan prikaz izlaznosti po biračkim mjestima

Lokalni izbori 2021, Izlaznost do 16,30 sati

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije