Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

STIPO GABRIĆ JAMBO OSLOBOĐEN U PREDMETU 'SUŠA'

Gabrić: ‘Nisam nimalo euforičan, ovo je jedna satisfakcija za mene kao čovjeka’ /VIDEO/

Objavljeno prije

Bivši gradonačelnik Grada Metkovića Stipo Gabrić Jambo održao je konferenciju za medije na temu oslobađajuće presude u predmetu ‘Suša’. Riječ je o dugogodišnjem procesu u kojem se uz Gabrića teretio i gradski službenik Milorad Dodig, da su oštetili državni proračun RH u korist Grada Metkovića.

– Nisam nimalo euforičan. Ovo je jedna satisfakcija za mene kao čovjeka, jer puno toga ružnog se dogodilo tijekom ovog procesa. Pravda je spora, ali ipak dostižna, – rekao je Gabrić.

Sveznalica 7400xXpx

Podsjetimo, Gabrić je 2003. godine sa novcem koji je bio namijenjen ublažavanju šteta od suše u iznosu od četiri milijuna kuna kupio zgradu “Poduha” u samom središtu Metkovića, u kojoj je danas smješten Prirodoslovni muzej Metković i Gradska knjižnica Metković.

Cijelu konferenciju za medije pogledajte u priloženom video prilogu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije