Ostanimo u kontaktu

KONCERT

Faroski kantaduri ponovno oduševili Metkovce

Objavljeno prije

Faroski kantaduri u crkvi sv. Nikole biskupa

Foto: metkovic.hr

Nakon godinu dana Faroski kantaduri iz Staroga Grada na Hvaru ponovno su gostovali u Metkoviću, ovaj put u crkvi sv. Nikole biskupa.

Pred brojnom publikom Starograđani su nakon večernje mise izveli svoj koncert Za križem, koji se sastoji od pučkih napjeva Staroga Grada i Vrbanja na Hvaru što se pjevaju u korizmeno vrijeme te tijekom Velikoga tjedna.

Župnik don Davor Bilandžić publiku je pred koncert upoznao s tom poznatom pjevačkom skupinom, koja u svome imenu nosi grčki naziv naselja što je u antici bilo na mjestu današnjega Staroga Grada. Od svojih početaka 1965. nastupali su u svome Starome Gradu te po Hrvatskoj i inozemstvu, a snimili su i tri nosača zvuka, sačuvavši tako zauvijek stare napjeve svoga kraja i promičući svoju kulturnu baštinu.

Budući da i Metković čuva svoje tradicionalne pučke napjeve te one koji su doseljavanjem u nj stigli iz okolnih mjesta, možemo slobodno reći da su Hvarani večeras nastupili pred publikom koja je znala prepoznati njihovo izvrsno pjevanje te ih je nakon završne Tebe Boga hvalimo nagradila velikim pljeskom. Župnik don Davor zahvalio im je na dolasku u Metković, isto kao Milanu Kapoviću, tj. Ustanovi za kulturu i sport, u čijoj je suorganizaciji priređen taj vrhunski koncert s kojega bismo atmosferu najbolje opisali parafrazirajući sv. Augustina: „Tko pjeva (i pjevanje sluša), dvostruko moli“.

Vise fotografija pogledajte na metkovic.hr

Piše: metkovic.hr

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije