Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

OBRAZOVANJE

Europska oznaka kvalitete za projekt ‘Detektivi kulturne baštine’

Objavljeno prije

Učiteljica flaute, Mihaela Pavlović dobila je Europsku oznaku kvalitete rada za rad s učenicima na projektu “Detektivi kulturne baštine” u školskoj godini 2021./2022.

Učenici flaute, Osnovne glazbene škole Metković tijekom 2021. /2022. sudjelovali su u istraživanju kojem je cilj bio različitim metodama rada upoznati kulturnu baštinu zavičaja, razviti digitalne kompetencije, tehnike sviranja, međusobno surađivati i razmjenjivati iskustva s drugim učenicima. Učenici su na zadane teme istraživali putem interneta, bilježili podatke, svirali jedni drugima, učili nove pojmove, posebno glazbene, te su svoje radove prenosili u digitalni oblik. Upoznali su se s web alatima Word Art i Canva te s Power Pointom. Sudjelovali su u videokonferencijama. U radu su se koristili i s KWL charts. Slušanjem, crtanjem i plesom doživljavali razne glazbene žanrove. Aranžirali su i interpretirali melodije starih dalmatinskih pjesama a snimke objavljivali na zajedničkim padletima unutar projekta. Upoznali su se s značajnim glazbenim monumentima te su u društvu s kiparom i učiteljem, Antom Lekom, pronalazili poveznice glazbe i kiparstva, upoznali se sa konstrukcijom i mehanizmom vjetroorgulja iz Rogotina te imitirali zvukove vjetra na svom instrumentu kao i usvajali moderne tehnike sviranja flaute. Radili su u parovima i u manjim komornim sastavima. Izradili su kartu najznačajnijih kulturnih i glazbenih ustanova u Hrvatskoj.

Učenici su uživali u usvajanju novih sadržaja, a za svoj trud i rad već su nagrađeni oznakom kvalitete rada od eTwinning nacionalne komisije. Autori ovog projekta bile su učiteljice Marijana Curić iz Osnovne škole Stjepana Radića Metković i Josipa Vitlić iz OŠ oca Petra Perice iz Makarske.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

U projektu su sudjelovali i učenici 2. d. razreda Osnovne škole Stjepana Radića iz Metkovića.

GRADSKI PARK METKOVIĆ

Otvoren 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U Gradskome parku otvoren je 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’.

Nakon nastupa mlađe skupine KUD-a Metković, posjetitelje je pozdravio predsjednik Zajednice braniteljskih zadruga Mijo Vukušić koji je ujedno i otvorio Sajam.

Inače, cilj Sajma je afirmiranje malih proizvođača s ruralnih područja, posebice onih uključenih u ekološku poljoprivrednu proizvodnju te svih onih koji izlažu različite rukotvorine. Sajam organizira Udruga Dobra, Zajednica braniteljskih zadruga te Modrozelena zadruga, a možete ga posjetiti tijekom dana.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije