Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RIBE JE SVE MANJE, A TURISTA SVE VIŠE

DUNEA sudjelovala na Greencajt festivalu u Zagrebu

Objavljeno prije

Na poziv Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Regionalna agencija DUNEA sudjelovala je na Greencajt festivalu u Zagrebu na panelu pod nazivom „Ribe je sve manje, a turista sve više – je li ravnoteža između bioraznolikosti, ribarstva i turizma održiva?“.

Uz Ivu Pozniak, višu stručnu suradnicu za pripremu i provedbu EU projekata za Regionalnu agenciju DUNEA, sudionici panela bili su Tonino Picula, predsjednik Međuskupine Europskog parlamenta za mora, rijeke, otoke i priobalna područja, Hana Huzjak, ekonomska savjetnica u Europskoj komisiji te Draško Holcer, predsjednik Instituta Plavi svijet. Panel je moderirala Tea Blažević s N1 televizije.

Ovom prilikom predstavljeni su projekti SeaClear i MARLESS, kao dva projekta slične tematike koja inovativnim rješenjima djeluju na trenutno najaktualniji ekološki problem kad govorimo o morskom okolišu – otpad u moru.

Greencajt, trenutno najzeleniji festival u regiji, ponudio je brojne zanimljive i edukativne panele, predavanja i rasprave o održivosti s ciljem podizanja svijesti o utjecaju klimatskih promjena i promjenama koje možemo napraviti u svojim životima.

Osim panela Regionalna agencija DUNEA popratila je i dodjelu nacionalne nagrade za okoliš Green Prix u sklopu koje je nominiran projekt Zelena ekonomija i CO2 (GECO2). Projektom se uspostavio inovativni međuregionalni sustav kojim se poboljšava praćenje klimatskih promjena, uvele su se eksperimentalne eko-prihvatljive poljoprivredne prakse te je uspostavljeno dobrovoljno tržište ugljika u sektoru poljoprivrede.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

RADOVI NA VODOOPSKRBNOJ MREŽI

Dio Hercegovačke, Marulićeva i Kranjčevićeva do podne bez vode

Objavljeno prije

Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u Hercegovačkoj ulici (od nadvožnjaka do graničnog prijelaza), M. Marulića i S. S. Kranjčevića, da će danas 28.6.2022. od 10 do 12 sati, te Mlinska ulica (od križanja s Industrijskom ulicom do graničnog prijelaza) od 9 do 10 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

Molimo korisnike za razumijevanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije