Ostanimo u kontaktu

OPUZEN FILM FESTIVAL

‘Duh babe Ilonke’ zatvorio peti OFF

Objavljeno prije

5. OFF

Posljednji dan festivala obilježili su veseli i zanimljivi radovi polaznika OFF filmske škole, film o romskoj djevojčici Manuši i, naravno, dodjela festivalskih nagrada.

Ove godine, publika je svoje glasove za najbolji dokumentarni film dala poljskom filmu „Aldona“ redatelja Iwe Kondefera.

Festivalski kipić otputovao je i u Litvu, kratkom filmu redateljice Marije StonytePremlad za vožnju“, a film Joška MarušićaZašto su došli vlakom“ publika je odabrala kao najbolji animirani fim.

Iz hrvatske selekcije, nagradu je odnio Borut Šeparović za film „Potrošeni“, a iz dugometražnog programa „XeniaPanosa H. Koutrasa.

Organizatori su nagradu za promicanje ljudskih prava na filmu ove godine dodijelili francuskom filmu „Operacija Correa – Epizoda 1: Magarci su žedni“ koji je režirao Pierre Carles. Festivalsku publiku i organizatore dirnula je tema filma koja progovara o ekonomskoj i društvenoj nejednakosti i bliska je svim građanima Europe.

Na svečanom zatvaranju festivala prikazana su dva dokumentarna i dva igrana filma kratkog metra, koja su nastala na OFF filmskoj školi. Većina polaznika prvi put je pohađala radionicu, no najavili su svoj dolazak i na sljedećem izdanju festivala.

Posljednja festivalska projekcija bio je film „Duh babe IlonkeTomislava Žaje, film za djecu koji briše stereotipe i poziva gledatelje da se odreknu predrasuda prema romima, ali i svima „drugačijima“ od nas.

I ove je godine OFF imao snažnu podršku publike te posjećenost nije izostala. Prikazano je 76 filmova iz cijele Europe, svoje je filmove predstavilo tridesetak autora, a nakon projekcija publika i gosti su uživali u glazbenom programu te se na izložbi fotografija prisjetili prošlih izdanja festivala.

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije