Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

DRUGI KRUG LOKALNIH IZBORA

Dubrovačko-neretvanska županija bira župana

Objavljeno prije

U sedam sati otvorena su birališta u drugom krugu lokalnih izbora u Hrvatskoj. Građani biraju 87 općinskih načelnika, 57 gradonačelnika i 14 župana.

Sve njih bira se tamo gdje u prvom krugu neki kandidat nije dobio više od 50 posto glasova izišlih birača, pa su dva kandidata sa najvećim brojem glasova ušla u drugi krug.

U drugom krugu lokalnih izbora biračko pravo ima 3.231.139 hrvatskih građanki i građana.

Pored onih u Zagrebu, koji imaju najveću političku težinu Dubrovačko-neretvanska županija bira župana između Nikole Dobroslavića i Bože Petrova.

Pratite Metković NEWS donosimo prve neslužbene rezultate.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

42 nova slučaja zaraze koronavirusom, pet osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 42 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 23 osobe muškog i 19 osoba ženskog spola: 12 iz Dubrovnika, osam iz Stona i Župe dubrovačke, pet iz Metkovića, dvije iz Konavala i Korčule te jednoj iz Janjine, Kule Norinske, Opuzena, Orebića i Ploča.

Izliječeno je 48 osoba: 18 iz Dubrovnika, osam iz Konavala, šest iz Župe dubrovačke, pet iz Blata, četiri iz Metkovića i Stona, dvije iz Ploča te jedna iz Konavala.

26 ima utvrđenu epidemiološku vezu

U posljednja 24 sata obrađena su 864 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 133 780 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 24 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji je 1116 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 940 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije