Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

GKS METKOVIĆ

Dubrovački mješoviti zbor ‘Blasius’ oduševio metkovsku publiku

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U Gradskome kulturnom središtu Metković sinoć je koncert održao Zbor Blasius.

Pod dirigentskom palicom prof. Maje Marušić, ujedno i voditeljice, dubrovački mješoviti zbor oduševio je metkovsku publiku izvedbama različitih glazbenih žanrova – od klasične i tradicionalne glazbe do suvremenih i popularnih glazbenih nota. Nastup Zbora uveličali su i Ana Burić na flauti, Teo Dabelić na gitari te Karmen Pervitić na udaraljkama.

Inače, Zbor Blasius, pod ravnanjem voditeljice Maje Marušić, djeluje već petu godinu. Godine 2016. skupina zaljubljenika u glazbu, amatera i onih s formalnim glazbenim obrazovanjem okupila se u Festivalski zbor kako bi na Ljetnim igrama dala svoj obol obnovljenoj kultnoj predstavi 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća – „Kafetariji“ Carla Goldonija u režiji Vinka Brešana. Dvije godine kasnije, nastavljajući suradnju s Dubrovačkim ljetnim igrama, skupina će u gotovo jednakom sastavu sudjelovati u realizaciji predstave „Michelangelo“ Sebastijana Horvata i Milana Markovića Matthisa po drami „Michelangelo Buonarroti“ Miroslava Krleže, a u režiji Sebastijana Horvata. Predstava je ostvarena u koprodukciji Igara i Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, pa je nakon izvedbe na Lokrumu, Zbor u istoimenoj predstavi nastupio i na riječkim daskama koje život znače. Na putu do Rijeke začela se ideja o osnivanju zbora koji bi podjednako njegovao svjetovnu i duhovnu glazbu, podjednako uživao u izvođenju starih majstora, tradicionalnih napjeva, suvremenih i popularnih glazbenih nota.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Foto: Metkovic.hr

OTVORENJE IZLOŽBE U ČETVRTAK U AM NARONA

Izložba ‘Licem u lice’ oživljava svakodnevni život u Rimskom Carstvu

Posjetitelji će se naći licem u lice s 10 izabranih pripadnika rimskog društva, a njih 9 će u svojim rukama držati po jedan muzejski predmet. Zbog kojeg lika su napravili iznimku i zašto je on ostao praznih ruku, otkrijte u četvrtak u Vidu

Objavljeno prije

Arheološki muzej Narona poziva na otvorenje izložbe ‘Licem u lice’, autorice Sande Viskić, u četvrtak, 23. svibnja s početkom u 18 sati u Vidu.

Ideja za izložbu nastala je prije 12 godina, a ostvarila se, srećom, u vremenu u kojem nam razvoj tehnologije dopušta sve čarobniju igru i slobodu kreiranja raznog sadržaja. Sve ilustracije je napravio Ramy Maher (@ai.printart) koristeći program umjetne inteligencije Midjourney, dok je za dizajn zaslužan José Torres Benites (@josetorresbenites).

Posjetitelji će se naći licem u lice s 10 izabranih pripadnika rimskog društva, a njih 9 će u svojim rukama držati po jedan muzejski predmet. Zbog kojeg lika su napravili iznimku i zašto je on ostao praznih ruku, moći ćete vidjeti ako posjetite izložbu u Vidu.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Stalci s likovima će nakon kratkog izlaganja u izložbenoj dvorani biti prebačeni u prostor stalnog postava Muzeja tijekom pojačanih školskih posjeta.

– Nadamo se da će ova izložba svim posjetiteljima približiti svakodnevni život običnih ljudi u Rimskom Carstvu te da će na trenutak “oživjeti“ muzejske predmete dajući im jednu novu dimenziju, – poručili su iz Arheološkoga muzeja Narona.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije