Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Dražen Kasalo predstavio knjigu ‘Kontrola uma u pravnom sistemu’

Objavljeno prije

0902_kontrola uma u pravnom sistemu 06

U Gradskoj knjižnici Metković sinoć je održano predstavljanje knjige knjige Kontrola uma u pravnom sistemu autora Dražena Kasala.

Knjiga je već jednom bila predstavljena u Gradskoj knjižnici, krajem listopada 2016., a sinoćnje predstavljanje organizrali su Udruga Čovjek iz Splita i Udruga Narenta.

Prisutne je najprije u ime Udruge Narenta pozdravio predsjednik udruge, dr.stom. Marko Kravar dok su knjigu predstavili predsjednik Udruge Čovjek Mile Kovačić te sam autor Dražen Kasalo.

Knjiga Kontrola uma u pravnom sistemu bavi se pitanjima poput onog što je hijerarhija prava, kako se utječe na um, kako doživljava stvarnost, kako prepoznati kontrolu i odbiti biti kontroliran…

Autor je na predstavljanju govorio o sistemu prava i prirodnoj hijerarhiji prava, istaknuvši da čovjek treba živjeti u stvarnom životu, a ne se baviti nestvarnim i umjetnim životom u kojem je pod kontrolom pravnog sistema i u kojem je od čovjeka postao osoba, odvojen od prirode, zdravog razuma i istinskog sebe.

Nastavi čitati

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije