Ostanimo u kontaktu

POVEĆANJE RAZINE ZAPOŠLJIVOSTI U DOLINI NERETVE

Dodijeljeni certifikati polaznicima stručnog osposobljavanja za voditelja agroturističkog gospodarstva

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

U Galeriji Ustanove za kulturu i sport Metković upriličena je dodjela 20 certifikata polaznicima koji su završili program stručnog osposobljavanja za voditelja agroturističkog gospodarstva u sklopu projekta ‘Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve’.

Kroz 180 – satni program kroz teorijski i praktični dio nastave, osposobljeno je 20 nezaposlenih ljudi koji su ispunjavali uvjete ciljane skupine za uključenost u ovaj projekt.

Dodjeli certifikata su prisustvovali voditeljica projekta Martina Tomić,  gradonačelnik g. Dalibor Milan, pročelnica Općine Kula Norinska , partnera u projektu, gđa Meri Doko te direktor Pučkog otvorenog učilišta Žižić iz Omiša,g. Ivan Žižić.

Projekt je ukupne vrijednosti od 420.160,00 kn, a intezitet potpore je 100%. Partner projekta je Općina Kula Norinska, upravljačko tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, dok je Posredničko tijelo razine 2 za projekt Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Cilj projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ je povećanje razine zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina na području Dubrovačko–neretvanske županije te zapošljavanje minimalno 70 % sudionika projektnih aktivnosti u narednih 5 godina nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 420.160,00 kn, a intenzitet potpore je 100%. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

CRVENI KRIŽ METKOVIĆ

U trećoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi prikupljene ukupno 24 doze krvi

Objavljeno prije

Hrvatski Crveni križ Metković organizirao je dobrovoljnu akciju darivanja krvi, koja se jutros održala u predvorju GKS-a Metković.

Trećoj ovogodišnjoj akciji darivanju krvi pristupila su ukupno 64 darovatelja, od kojih je 28 dalo krv, a 11 je novih darivatelja.

– Veliko hvala od srca svi darivateljima krvi koji su se odazvali na današnju akciju. Prijavilo ih se 64 od toga naših novih mladi darivatelja 11, krv je dalo njih 28. Hvala na strpljenju zbog novih okolnosti. Posebna zahvala Gradu na prostoru i volonterima GSS-a, – istaknuli su iz Hrvatskog crvenog križa Metković.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije