Ostanimo u kontaktu

POVEĆANJE RAZINE ZAPOŠLJIVOSTI U DOLINI NERETVE

Dodijeljeni certifikati polaznicima stručnog osposobljavanja za voditelja agroturističkog gospodarstva

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

U Galeriji Ustanove za kulturu i sport Metković upriličena je dodjela 20 certifikata polaznicima koji su završili program stručnog osposobljavanja za voditelja agroturističkog gospodarstva u sklopu projekta ‘Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve’.

Kroz 180 – satni program kroz teorijski i praktični dio nastave, osposobljeno je 20 nezaposlenih ljudi koji su ispunjavali uvjete ciljane skupine za uključenost u ovaj projekt.

Dodjeli certifikata su prisustvovali voditeljica projekta Martina Tomić,  gradonačelnik g. Dalibor Milan, pročelnica Općine Kula Norinska , partnera u projektu, gđa Meri Doko te direktor Pučkog otvorenog učilišta Žižić iz Omiša,g. Ivan Žižić.

Projekt je ukupne vrijednosti od 420.160,00 kn, a intezitet potpore je 100%. Partner projekta je Općina Kula Norinska, upravljačko tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, dok je Posredničko tijelo razine 2 za projekt Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Cilj projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ je povećanje razine zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina na području Dubrovačko–neretvanske županije te zapošljavanje minimalno 70 % sudionika projektnih aktivnosti u narednih 5 godina nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 420.160,00 kn, a intenzitet potpore je 100%. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

NOVO PODRHTAVANJE TLA

Lakši potres zaljuljao Metković

Objavljeno prije

Večeras u 20:53 sati lakši potres zaljuljao je Metković i dolinu Neretve.

Epicentar potresa je zabilježen je kao i jučerašnji također u Bosni i Hercegovini, sjeveroistočno od Metkovića, u blizin8 Mostara.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije