Ostanimo u kontaktu

DO KADA ĆEMO UDISATI SMRAD

Do kada će piromani uništavati naše zdravlje?

Objavljeno prije

Uz sve opasnosti i posljedice koronakrize kako u zdravstvenom tako i u ekonomskom smislu, stanovnici Metkovića i okolice daniima udišu dim iz okolnih močvara u kojima je raslinje zbog nedostatka kišnih oborina sasvim suho, i kao takvo pogodno za potpaljivanje požara. I protekle dvije noći stariji i bolesni, djeca i trudnice, ali i oni poptpuno zdravi nisu moglu spavati ni normalno disati, jer je netko jako „pametan“ nastavio svoju prljavu rabotu paljenja tršćaka odnosno ševara, sve od Gabela Polja i Crnića do Orepka ili Podgreda.

Zašto govorimo o namjernom potpaljivanju iako dokaza nema ? Pa zato što je i zapovjednik Vatrogasne postrojbe iz Čapljine obznanio da se požari namjerno podmeću, a to misle i mnogi građani.

Posebna je okolnost da vatrogasci ne mogu pristupiti svim opožarenim područjima, pa pješice s teškom opremom koračaju ili močvarom ili brdskim terenima.

Temeljno je pitanje kako pojedinci mogu to činiti i zar ne razmišljaju koliko će požari naštetiti flori i fauni našeg prostora. Što će nam zaštićena područja i briga za ekološko stanje, kad svako malo bukne požar kojega vjetar brzo prenosi na posve suprotnu stranu , što će nam edukacija, skupa vatrogasna oprema, izloženost pogibelji i štošta, ako imamo one koji samo gledaju vidi li ih netko i gdje je kamera za videonadzor.

Ova manipulacija starijeg je datuma jer su požari redoviti izbijali ili u šumi ili u ševaru. Kad se pomislilo da je tomu kraj, akcija se nastavlja pa tko preživi može pričati unucima što se događalo

POSLJEDNJI SINGL S ALBUMA 'ILUZIJA'

Friško slomljena srca NoA je napisao pjesmu ”Pusti me da sanjam”, a sad je snimljen i spot u kojem se pojavljuje atraktivna Metkovka

Objavljeno prije

Naš Neretvanin Elvis Sršen NoA ‘izbacio’ je spot za posljednji singl s albuma ‘Iluzija‘, kako i sam kaže, za specifičnu priču ‘Pusti me da sanjam‘.

– Pjesma „Pusti me da sanjam“ nastala je toliko davno da se i ne sjećam kad točno, možda čak još davne 1999. godine. Iako sam tekst i melodiju ispalio praktički u dahu, pjesma je od prve demo snimke do danas doživjela  nekoliko aranžmanskih transformacija. Sjećam se da sam stopirao odnekud nazad doma, bez kune u džepu, friško slomljena srca i pjesma je samo iscurila iz mene. S aranžmanom sam se borio malo duže jer sam želio da zazvuči savršeno. Uslijedilo je sto životnih promjena, različitih puteva, novih bendova i projekata i pjesma je ostala u ladici.

Nakon nekog vremena pokrenuo sam svoju autorsku priču i uz pomoć dugogodišnjeg prijatelja i vrhunskog bubnjara i glazbenika Jana Ivelića, oformio band FUNKBLASTERS s kojim sam između ostalih pjesama snimio napokon i finalnu verziju “Pusti me da sanjam”. Namjerno sam je ostavio kao zadnji singl s albuma jer smatram da ne zaslužuje tretman “prvih mačića”. Ovako će, nadam se, lakše doći do slušatelja, ali i imati veću medijsku pozornost, tvrdi NoA te dodaje da na pjesmi osim njega sviraju još bubnjar Jan Ivelić, basist Ante Jurinović, gitarist Al Duke i Petra Pecotić na pratećim vokalima.

Spot je režirao Josip Boban, a snimljen je u napuštenom dječjem odmaralištu-lječilištu u Krvavici pokraj Makarske, a u njemu se pojavljuje i atraktivna Metkovka.

– Izgleda da ne mogu bez prirodnih ljepota svog kraja tako da je ovo sad već četvrta  glumica iz Metkovića. Ovaj put je to mlada i atraktivna, ali i nadasve talentirana magistrica komunikologije Paula Volarević koja dolazi iz glazbene obitelji. Kćer je klavijaturista Zlatka Volarevića Dilajle koji je svirao sa Crvenom Jabukom i Đavolima. U spotu su još i sadašnji članovi banda Ivica Bilić Ika, Kristijan Kordiš i Antea Žure, – rekao je NoA.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije