Ostanimo u kontaktu

DO KADA ĆEMO UDISATI SMRAD

Do kada će piromani uništavati naše zdravlje?

Objavljeno prije

Uz sve opasnosti i posljedice koronakrize kako u zdravstvenom tako i u ekonomskom smislu, stanovnici Metkovića i okolice daniima udišu dim iz okolnih močvara u kojima je raslinje zbog nedostatka kišnih oborina sasvim suho, i kao takvo pogodno za potpaljivanje požara. I protekle dvije noći stariji i bolesni, djeca i trudnice, ali i oni poptpuno zdravi nisu moglu spavati ni normalno disati, jer je netko jako „pametan“ nastavio svoju prljavu rabotu paljenja tršćaka odnosno ševara, sve od Gabela Polja i Crnića do Orepka ili Podgreda.

Zašto govorimo o namjernom potpaljivanju iako dokaza nema ? Pa zato što je i zapovjednik Vatrogasne postrojbe iz Čapljine obznanio da se požari namjerno podmeću, a to misle i mnogi građani.

Posebna je okolnost da vatrogasci ne mogu pristupiti svim opožarenim područjima, pa pješice s teškom opremom koračaju ili močvarom ili brdskim terenima.

Temeljno je pitanje kako pojedinci mogu to činiti i zar ne razmišljaju koliko će požari naštetiti flori i fauni našeg prostora. Što će nam zaštićena područja i briga za ekološko stanje, kad svako malo bukne požar kojega vjetar brzo prenosi na posve suprotnu stranu , što će nam edukacija, skupa vatrogasna oprema, izloženost pogibelji i štošta, ako imamo one koji samo gledaju vidi li ih netko i gdje je kamera za videonadzor.

Ova manipulacija starijeg je datuma jer su požari redoviti izbijali ili u šumi ili u ševaru. Kad se pomislilo da je tomu kraj, akcija se nastavlja pa tko preživi može pričati unucima što se događalo

DJEČJE RADOSTI

U gradski park stižu veliki napuhanci ‘Safari park’, ‘Tom & Jerry’ i ‘Mickey Mouse’

Objavljeno prije

Napokon nešto novo za mališane u našem gradu. Stigli su nam napuhanci, veliki dvorci sa toboganom u gradski park!

Napuhanci su veliki hit u cijeloj Hrvatskoj i Metković je prvi grad u našoj županiji sa tom ponudom. Plan i program Napuhanaca Metković će biti 2 puta tjedno u gradskom parku, a veliko otvaranje slijedi ovaj petak, 18. lipnja.

Početak zabave za mališane kreće već u 9 sati ujutro pa sve do večernjih sati. Napuhanci Metković u svojoj ponudi imaju veliki ‘Safari park’, ‘Tom & Jerry’ i ‘Mickey Mouse’ napuhanac koji će se rotirati iz tjedna u tjedan tijekom metkovskog ljeta.

Više informacija, slika i videa o samim Napuhancima Metković pronađite na njihovom Facebook i Instagram profilu. Nakon velikog otvaranja u petak, objavit će se i ostali termini kada možete povesti svoje klince i klinceze na nezaboravno druženje i zabavu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije