Ostanimo u kontaktu

EUROPSKI TJEDAN REGIJA I GRADOVA

DNŽ u Bruxellesu organizira konferenciju ‘Višegodišnji financijski okvir 2021.-2027. – Kohezija i vrijednosti: uloga regionalnih i lokalnih vlasti’

Objavljeno prije

Dubrovačka-neretvanska županija organizira konferenciju pod nazivom ‘Višegodišnji financijski okvir 2021.-2027. – Kohezija i vrijednosti: uloga regionalnih i lokalnih vlasti‘ koja će se održati 10. listopada, u zgradi Europskog odbora regija u Bruxellesu, kao jedan od partnerskih događanja u sklopu ovogodišnjeg izdanja Europskog tjedna regija i gradova.

Glavna tema konferencije bit će predloženi višegodišnji financijski okvir (VFO) za razdoblje 2021.-2027. odnosno kako će se budući proračun EU odraziti na regionalnu i lokalnu razinu, s obzirom na predloženo smanjenje financijske omotnice za kohezijsku politiku.

Tijekom Europskog tjedna regija i gradova u Bruxellesu će sudjelovati i delegacija iz Dubrovačko neretvanske županije sastavljena od predstavnika županije, razvojne agencije, gradonačelnika i načelnika. Sudionici putovanja imat će priliku posjetiti institucije Europske unije te upoznati hrvatske predstavnike u Bruxellesu.

Europski tjedan regija i gradova četverodnevna je manifestacija koja se jednom godišnje održava u Bruxellesu i tijekom koje službenici iz regionalnih i gradskih uprava te stručnjaci i predstavnici akademske zajednice mogu razmjenjivati dobre prakse i znanja u području razvoja regija i gradova. Navedeni tjedan bit će jedinstvena prilika pokazati zašto regije i gradovi moraju i dalje biti stupovi budućnosti EU te kako je kohezijska politika doprinijela i još uvijek doprinosi pametnom, održivom i uključivom rastu EU-a.

OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI RH

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika na maloj rivi odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, jutros je molitvom Odrješenja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Metkovića na Trgu kralja Tomislava, odana počast hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu.

Molitvu Odrješenja predvodio je župnik Župe sv. Ilije fra Ante Bilokapić, a počast su odali predstavnici Grada Metkovića i gradskih ustanova, predstavnici političkih stranaka i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, roditelja poginulih branitelja te predstavnici policije, vatrogasaca i veterana.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije