Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NA ŽELJEZNIČKOJ STANICI PRONAĐENA VJETRUŠA

Djelatnici ornitološkog društva ‘Brkata sjenica’ pobrinuli se za ozlijeđenu grabljivicu

Objavljeno prije

Djelatnici ornitološkog društva ‘Brkata sjenica’ su u nedjelju dobili obavijest od našeg sugrađanina gospodina Josipa Menala da na željezničkoj stanici ima grabljivicu koja ne može letjeti.

– Otišli smo uzeli pticu, ustanovili smo da se radi o mužjaku Vjetruše – Falco tinnunculus kojoj je ozlijeđeno krilo. Pregledom smo ustanovili da je ptica uhranjena što znači da nije davno stradala(vjerojatno udarila u nešto) nahranio sam je i smjestio. Nazvao sam prijatelja Emilija u Sokolarski centar Šibenik i dogovorio da prebacim pticu do njih budući joj ja ne mogu pomoći, te ću sutra pticu odvesti do njih, – rekao je čelnik tog Društva Bariša Ilić te zahvalio Josipu na trudu za ozlijeđenu pticu.

Sveznalica 7400xXpx

Ilić je također iskoristio priliku napomenuti da svi naši sugrađani mogu stupiti sa njima u kontakt u slučaju pronalaska ozlijeđene ptice, a oni će se dalje pobrinuti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije