Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

FESTIVAL DJEČJIH ŽUPNIH ZBOROVA

Dječji zbor Župe sv. Ilije nastupio na ‘Zlatnoj harfi’ u Brnazama

Objavljeno prije

Foto: Župa Sv. Ilije proroka Metković

U subotu 13. travnja u crkvi sv. Nikole Tavelića u Brnazama kod Sinja održan je ‘Festival dječjih župnih zborova – Zlatna harfa’, na kojem je nastupilo 10 dječjih zborova, a među njima i Dječji zbor Župe sv. Ilije proroka pod vodstvom s. Mile Deak.

Naš Dječji zbor bio je jako uočljiv ne samo zbog narančastih majica nego i s velikim brojem onih koji su ih nosili – čak 99.

Festival je započeo sv. misom u 10:30 koju je predvodio sinjski gvardijan fra Marinko Vukman uz koncelebraciju s fra Denisom Šimunovićem i još četvoricom svećenika.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Ovogodišnji Festival održan je u prigodi 800. obljetnice Božića u Grecciu i Stigmi sv. Franje.

Naš je zbor nastupio drugi po redu s pjesmom Sanctus koju smo “izvukli iz košarice”, dok je izborna pjesma bila Radujte se narodi. Zborom je dirigirala s. Mila Deak, a sviranje su pratile Lucija Kuzman (orgulje), Ana Dragobratović (violina) i Elena Grmoja (flauta). Poslije nastupa u dvorani crkve uslijedilo je osvježenje i mala okrepa koju je pripremio fra Ivan Čikara sa svojim župljanima nakon čega smo se zaputili u Alkarske dvore gdje smo posjetili muzej, a zatim i crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske gdje nas je dočekao gvardijan fra Marinko Vukman i župnik fra Antonio Mravak koji je u Metkoviću bio kao đakon.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naše posljednje odredište bio je Hipodrom u Sinju gdje su se na travnjaku naši zboraši odmorili i okrijepili pizzom i pićem nakon čega je uslijedilo razgledavanje argele konja koje su neki uspjeli dodirnuti i nahraniti.

Zadovoljni i obogaćeni novim iskustvom i saznanjima vratili smo se kući, a vrijeme u autobusima ispunili smo pjesmom i molitvom.

Tekst/Foto: fra Denis Šimunović / Župa sv. Ilije proroka Metković

GRADSKI PARK METKOVIĆ

Otvoren 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U Gradskome parku otvoren je 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’.

Nakon nastupa mlađe skupine KUD-a Metković, posjetitelje je pozdravio predsjednik Zajednice braniteljskih zadruga Mijo Vukušić koji je ujedno i otvorio Sajam.

Inače, cilj Sajma je afirmiranje malih proizvođača s ruralnih područja, posebice onih uključenih u ekološku poljoprivrednu proizvodnju te svih onih koji izlažu različite rukotvorine. Sajam organizira Udruga Dobra, Zajednica braniteljskih zadruga te Modrozelena zadruga, a možete ga posjetiti tijekom dana.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije