Ostanimo u kontaktu

PREVENCIJA

Dječji vrtić Metković istaknuo obavijest za roditelje u svezi posebnih mjera opreza zbog korona virusa

Objavljeno prije

Na oglasnoj ploči Dječijeg vrtića Metković istaknuta je obavijest za roditelji u svezi posebnih mjera opreza zbog korona virusa. Obavijest prenosimo u cijelosti:

Poštovani roditelji, prema naputku Zavoda za javno zdravstvo, molimo da se pridržavate ovih uputa:

  • u vrtić ne smije ući nitko tko ima najmanje jedan od simptoma infekcije dišnog sustava (povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratki dah). Ovo se odnosi na osoblje vrtića,     djecu i osobe koje ih dovode i odvode iz vrtića.
  • nakon preboljenja svake bolesti dijete se može vratiti u vrtić isključivo uz predočenje liječničke potvrde
       u slučaju da će dijete biti odsutno (putovanje, boravak u kući u vrijeme praznika ili bilo koji drugi razlog, osim bolesti) obavezno o tome unaprijed obavijestite odgojitelja
  • svaki izostanak djeteta više od 2 dana koji nije nabavljen odgojitelju tretiramo kao bolest i dužni ste donijeti liječničku potvrdu
  • do daljnjega nemojte u vrtić donositi nikakve igračke i redovito održavajte sadržaj ruksaka čistim, kao i papuče (češće ih prati!).

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U srpnju 90 posto više turističkih dolazaka nego u istom razdoblju lani

Objavljeno prije

Tijekom srpnja 2021. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 254.717 dolazaka, što je u usporedbi sa istim periodom 2020. godine porast od 90%. U srpnju 2021. godine ostvareno je 1.437.483 noćenja, što čini 65% više noćenja nego u istom period 2020. godine.
Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Češke.

Od početka godine do kraja srpnja ostvareno je 393.415 dolazaka i 2.070.799 noćenja. U usporedbi s istim periodom 2020. godine ostvareno je 60% više noćenja.

U usporedbi s 2019. godinom u srpnju je ostvareno 69% noćenja 2019. godine, a od početka godine do kraja srpnja 43% noćenja ostvarenih u rekordnoj 2019. godini.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije