Ostanimo u kontaktu

MOMIĆI

‘Debitanti’ pobjednici ‘Toćijade 2019.’, slijede ih ekipe ‘MAK Metković i prijatelji’ i ‘Allo, ‘allo! 193!”

Objavljeno prije

Danas je u Momićima u šatoru restorana Lopoč održana Toćijada 2019.

Pobjednici ovogodišnje Toćijade su Debitanti s 92 boda, drugi su Metkovsko amatersko kazalište i prijatelji s 90 bodova, a treće mjesto je zauzela ekipa ‘Allo, ‘allo! 193!

Slijede ekipe: KUD Ploče, Plava kamenica Vid, Hotel Labineca, Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, Teškaši, Tri mista, Pivčeva kala Opuzen, Nova sela, Taman, UL Metkovke, UL Vidonje Mlinište, Metkovska pjaca, Draga, Šeici, UL Crni put i Ljudožderi.

Nagradu u kategoriji Najljepši stol osvojila je ekipa Metkovska pjaca, u kategoriji Najveselija ekipa Plava kamenica Vid, Mesnica Begić, a jedina ženska ekipa i dobitnici u kategoriji Najljepša dekoracija je Udruga lađara Metkovke.

Čestitamo nagrađenima i svima koji su sudjelovali! Pogledajte galeriju:

VAŽAN PROSTOR U SREDIIŠTU METKOVIĆA

Javna rasprava o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja ‘Pržine 2’

Objavljeno prije

U tijeku je javna rasprava o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja „Pržine 2“ koji se donosi za važan prostor u središtu Metkovića. Plan obuhvaća prostor između Splitske ulice na sjeveru i ulice Mobine na jugu te između Sportske ulice (zapadno od Sportske dvorane i igrališta) i ulice Andrije Kačića Miošića.

Razlog izrade UPU-a „Pržine 2“ su odredbe Zakona o prostornom uređenju kojima je propisana obveza izrade urbanističkog plana uređenja za neuređene dijelove građevinskog područja naselja. Stoga je donošenje plana preduvjet za gradnju na ovom danas neizgrađenom području. Plan obuhvaća i rubne dijelove središnjeg gradskog područja Metkovića te će se cijelo područje planirati na detaljniji način. Kako se radi o proširenju gradskog centra, u ovom području moguće je pretpostaviti gradnju građevina od važnosti za grad (javni sadržaji, veći trgovački, poslovni i uslužni sadržaji, turistički sadržaji, višestambena izgradnja).

Prijedlogom UPU-a, što ga je izradila tvrtka APE iz Zagreba, na ovom području omogućena bi bila gradnja stambenih građevina (obiteljske stambene zgrade, višestambene zgrade), poslovnih sadržaja, gospodarskih djelatnosti koje ne ometaju stanovanje i ne onečišćuju okoliš, poslovno-uslužnih sadržaja (trgovine, usluge, pošte, banke i sl.), turističkih i ugostiteljskih djelatnosti te drugih namjena koje nadopunjuju stanovanje ali ga ne ometaju. Osigurani su i prostori za javne i društvene namjene (škole, vrtići, ustanove zdravstvene zaštite i socijalne skrbi i sl.). Planirano je i uređenje središnjeg parka koji bi bio otprilike iste veličine kao što je postojeći gradski park u središtu Metkovića. UPU-om je planirano i uređenje prometnica te pješačkih i biciklističkih staza kao i opremanje prostora svom potrebnom infrastrukturom.

Stručni izrađivač održao je javno predstavljanje prijedloga plana 30. srpnja 2021. u Galeriji GKS. Javna rasprava o prijedlogu UPU-a traje do 13. kolovoza 2021. do kada se prijedlog plana može pogledati u zgradi Gradske uprave Grada Metkovića u ulici Stjepana Radića br. 1 svakim danom od 8 do 11 i od 13 do 14 sati. Plan je dostupan i na mrežnoj stranici Grada Metkovića na ovom linku: https://grad-metkovic.hr/2021/07/15/javna-rasprava-o-prijedlogu-upu-przine-2-i-stavljanje-izvan-snage-detaljnog-plana-uredenja-stambeno-poslovni-kompleks-i-pastoralni-centar-przine/

Primjedbe i prijedlozi na prijedlog plana mogu se dostaviti do kraja javne rasprave odnosno do 13. kolovoza 2021. godine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije