Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

U HRVATSKU ZBRINUO 80 DJECE IZ AKADEMIJE

Darijo Srna se vratio u Ukrajinu nakon mjesec dana, slikao ‘Mirno nebo’

Legendarni kapetan ‘vatrenih’ objavio je fotografije iz Užgoroda, grada koji se nalazi na granici sa Slovačkom. Uslikao se pred znakom na kojem piše ime grada, a onda i fotografirao nebo

Objavljeno prije

Foto: Instagram

Prije više od mjesec dana Darijo Srna (39) otišao je iz Ukrajine nakon početka ruske invazije i vratio se u Hrvatsku.

Kao i mnogim Ukrajincima, i njemu teško pada sve što se događa u toj zemlji uslijed ruske invazije. Angažirao se u pomoći Ukrajincima, djeci iz omladinskog pogona Šahtara pronašao smještaj u Lijepoj našoj, a sada se nakratko vratio u Ukrajinu gdje rat traje već više od 40 dana.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Legendarni kapetan ‘vatrenih’ objavio je fotografije iz Užgoroda, grada koji se nalazi na granici sa Slovačkom. Uslikao se pred znakom na kojem piše ime grada, a onda i fotografirao nebo.

– Mirno nebo – napisao je Srna uz dodatak ukrajinske zastave.

RENT-A-CAR M 740

Nekoliko milijuna ljudi napustilo je svoje domove, uništene su škole i bolnice, neki gradovi poput Mariupolja sravnjeni su sa zemljom. Ukrajina mu je drugi dom, godinama je bio kapetan Šahtara, posljednje dvije godine je sportski direktor, a to nije mogao mirno gledati. Pomaže na sve načine.

On je prije tjedan dana bio gost na Poljudu gdje je posjetio svoj bivši klub. Došao se osobno zahvaliti Hajduku koji je svoje terene, svlačionice i smještaj stavio na raspolaganje djeci iz omladinskog pogona Šahtara koja borave u Splitu.

– Došao sam se javiti predsjedniku Hajduka i svima koji su se uključili u humanitaran rad. Hvala i Dinamu koji je prihvatio djecu iz Ukrajine, njih 80 iz akademije, sada su ovdje i treniraju svaki dan. Hajduk im je dao uvjete kakve su imali i u Ukrajini. Djeca su jako sretna i hvala i Hajduku i Dinamu. Napravili su nešto fenomenalno i to im nitko nikad neće zaboraviti. Zvao me je i predsjednik HNS-a Kustić i stavio se na raspolaganje, nadam se da ćemo se vidjeti – kazao je Srna.

Gdje su uopće igrači Šahtara?

– Neki su u Brazilu, Tetea smo prodali u Lyon, Maycona smo poslali u Corinthians, mladog beka prodali smo u Real Madrid. Potrošili smo ljetos 72 milijuna na transfere i preko noći se našli u ratu. Nadamo se da ćemo ostale izvući iz Ukrajine i krenuti u humanitarnu turneju po Europi te igrati protiv velikih ekipa. Prihod bi išao za stradale u Ukrajini.

Najavio je tada Srna, a potvrda je stigla u petak. U sklopu akcije ‘Nogomet za mir’ Šahtar će igrati protiv Olympiakosa (9. travnja), Lechije Gdansk (14. travnja), Fenerbahčea (19. travnja) i Hajduka (1. svibnja), piše 24sata.hr.

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Ivano Palinić među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti na državnoj maturi

Objavljeno prije

Foto: Privatni album

Maturant Gimnazije Metković Ivano Palinić među učenicima je s najboljim prosjekom na državnoj maturi, a za uspjeh je dobio i nagradu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Naime, u Ministarstvu je održana dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade dr. Ante Žužul, Nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2023./2024. Ministarstvo će tako ove godine novčanim iznosom od 350,00 eura te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula. Maturant prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Metković Ivano Palinić našao se među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti obveznih predmeta na maturi! Također, Ivano je ispit iz Fizike riješio s impresivnih 98,33 %.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Popis svih dobitnika nagrada Ministarstva pogledajte ovdje.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije