Ostanimo u kontaktu

EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2021.

Daniela Žderić osvojila 6. mjesto na Europskom prvenstvu frizera

Objavljeno prije

Vlasnica frizerskoga salona ‘Nela Art Hair’ iz Metkovića Daniela Žderić ostvarila je iznimno velik uspjeh na Europskom prvenstvu frizera u organizaciji OMC (Organisation Mondiale Coiffure), najveće svjetske frizerske i kozmetičke organizacije, osnovane 1946. sa sjedištem u Parizu.

Na natjecanju je, u različitim kategorijama, nastupilo više od 350 natjecatelja, a Daniela je osvojila šesto mjesto u kategoriji Ladies Tehnical Free Style.

„Kada su izašle kategorije tehnički slobodni stil me jako privukao. To je bila za mene sloboda izražavanja. Prenošenje ljubavi na kosu. Pričanje priče kroz frizuru. Adrenalin na najviše. Izlazak iz ove trenutne korona kolotečine. Bez obzira što je natjecanje bilo online, imala sam osjećaj kao da sam na trenutke uspjela pobjeći u neki novi, bolji, suvremeniji savršeni svijet. Ja i moja pastel pink frendica u nekoj super vremenskoj kapsuli. Nekima će se svidjeti, nekima ne i to je sasvim normalno. Daleko je od savršene, ali u svakom radu postoji djelić nečeg posebnog, važnog i osobnog.  A ja sam upravo preponosna i veoma zadovoljna, samim tim što sam izašla ispred onih koji nisu, i pomakla neke granice. Ponekad duguješ onom djetetu u sebi da se boriš za njegove snove. Obećala si!!! I ja sam dotakla nebo! Prekrasan osjećaj! Plod višegodišnjeg iskustva, mašte, snova, prakse, upornosti i nadasve ljubavi prema frizerstvu. Potvrda da ono čime se bavim već skoro 30 tak godina ipak još jako gori u meni. Želim svima da dožive tu ekspanziju, taj izboj vulkana i probijanje vlastitih granica. Na kraju se zahvaljujem mom Udruženju obrtnika Metković i Obrtničkoj komori Dubrovačko Neretvanske županije što su mi pomogli da ostvarujem svoje snove pod Hrvatskom zastavom za našu zemlju, kao i svima koji su sudjelovali na bilo koji način u ostvarenju. Hvala kolegici Daniela Gazibara na nesebičnoj pomoći i dostupnosti u bilo koje vrijeme“, poručila je Daniela.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U srpnju 90 posto više turističkih dolazaka nego u istom razdoblju lani

Objavljeno prije

Tijekom srpnja 2021. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 254.717 dolazaka, što je u usporedbi sa istim periodom 2020. godine porast od 90%. U srpnju 2021. godine ostvareno je 1.437.483 noćenja, što čini 65% više noćenja nego u istom period 2020. godine.
Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Češke.

Od početka godine do kraja srpnja ostvareno je 393.415 dolazaka i 2.070.799 noćenja. U usporedbi s istim periodom 2020. godine ostvareno je 60% više noćenja.

U usporedbi s 2019. godinom u srpnju je ostvareno 69% noćenja 2019. godine, a od početka godine do kraja srpnja 43% noćenja ostvarenih u rekordnoj 2019. godini.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije